Skvěle! Siniaková zvládla třísetové drama a zahraje si v Dubaji o titul

- Filip Lefenda

Kateřina Siniaková (64.) si na stotisícovém turnaji ITF v Dubaji zahraje o titul! Čtyřiadvacetiletá Češka porazila v pátečním semifinále 6:3, 6:7(2) a 6:4 Rumunku Elenu Gabrielu Ruseovou (177.). Do singlového finále postoupila po téměř třech letech a bojovat v něm bude o jubilejní desátou trofej.

Úvodní set byl vyrovnaný pouze ve své první polovině. Od stavu 2:3 vyhrála Siniaková čtyři gemy v řadě a výborně vstoupila také do druhého dějství, v němž se okamžitě radovala z brejku.

Na rebrejk Ruseové reagovala královéhradecká rodačka dalším úspěchem na příjmu, ani na druhý pokus ale Siniaková brejk nepotvrdila, a tak doputovala sada až do zkrácené hry. Ta se stala jednoznačnou záležitostí – rumunská kvalifikantka povolila turnajové pětce jen dva míče a poslala zápas do rozhodujícího setu.

Také v něm měla Kateřina Siniaková hned dvakrát výhodu brejku, stejně jako v prostřední sadě však své lupy na returnu nepotvrdila. Tedy až na ten poslední. Za stavu 4:4 totiž Češka připravila Ruseovou o servis čistou hrou a v klíčový moment duel doservírovala do zdárného konce.

Siniaková si tak na nižším okruhu, kam se vydala po více než čtyřech letech, zahraje o celkově desátý singlový titul v kariéře (2x WTA, 7x ITF). Finálové střetnutí absolvuje poprvé od ledna roku 2018, kdy prohrála v Šen-čenu se Simonou Halepovou. V Dubaji narazí buď na nasazenou dvojku Polonu Hercogovou ze Slovinska, nebo na Rumunku Soranu Cirsteaovou, čtvrtfinálovou přemožitelku krajanky Krejčíkové.

23rd Al Habtoor Tennis Challenge 2020, Dubaj (ženy, UAE, 100 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Elena Gabriela Ruseová (ROU, 177.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (64.) 3:6, 7:6(2), 4:6