Fantastická Linda Fruhvirtová! Patnáctiletá Češka postoupila přes nasazenou trojku do finále

- Marek Bartošík

Linda Fruhvirtová (796.) o sobě dává hlasitě vědět už také na ženských turnajích! Talentovaná česká tenistka přehrála v semifinále podniku ITF v Monastiru třetí nasazenou Carole Monnetovou (460.) za hodinu a 36 minut dvakrát 6:4. Patnáctiletá Fruhvirtová si tak vysloužila první finále ve své kariéře na profesionálním okruhu.

Pro Lindu Fruhvirtovou to ani v jednom setu nevypadalo vůbec dobře – v obou sadách čelila brejkbolu na 2:5. Patnáctiletá Češka však kritické chvíle v souboji s Carole Monnetovou zvládla, na výhru jí nakonec stačily pouze dva sety.

Fruhvirtová hraje na tvrdém povrchu v Monastiru svůj zatím nejlepší turnaj na ženském okruhu. Díky páteční hladké výhře nad nasazenou jedničkou Šalimar Talbiovou se poprvé v kariéře dostala do semifinále a také v něm byla proti šampionce z minulého týdne Monnetové úspěšná.

Česká tenistka ve čtyřech zápasech dokonce neztratila ani set, přičemž soupeřkám povolila pouhých patnáct gemů. Za účast ve finále má jistých šest bodů do žebříčku (posun o cca 50 míst), další čtyři body může přidat v případě triumfu.

V souboji o premiérový titul ji čeká běloruská tenistka Julija Hatouková (421.), která na turnaji plní roli druhé nejvýše nasazené. Dvacetiletá Běloruska letos v Monastiru slavila už dvakrát titul, v dalších dvou případech prohrála ve finále.

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
LINDA FRUHVIRTOVÁ (796.) – Carole Monnetová (FRA, 460.) [3] 6:4, 6:4