Klobouk dolů! Patron Djokovič hradí svým krajanům přípravu na sezónu

- Marek Bartošík

Ačkoliv Novak Djokovič stráví mnoho měsíců cestováním po profesionálních turnajích a sídlí v Monte Carlu, na své milované Srbsko nedá dopustit. V rodné zemi pomáhá mimo jiné prostřednictvím vlastní nadace. Že má aktuálně nejlepší tenista světa velké srdce, ukazuje také nyní. Pod jeho patronátem se totiž připravují tenisoví profesionálové ze Srbska na novou sezónu, přičemž Djokovič pokrývá veškeré náklady.

Tenisové centrum Novaka Djokoviče v Bělehradě (Novak Tennis Center) je v těchto dnech plně vytíženo srbskými tenisty, kteří se chystají na blížící se sezónu 2021. O veškeré jejich potřeby je postaráno vzorně, sami navíc nemusejí z vlastní kapsy hradit žádnou položku. Financování si totiž vzal na starost Novak Djokovič.

„Novakovi patří speciální poděkování za vše, co udělal během této zimy pro srbské hráče. Zdarma jim poskytl kurty, míčky, jídlo, hotel, vyplétání raket a tak dále. Klobouk dolů,“ napsal na Instagram srbský trenér Petar Popovič, jehož služeb využívá bosenský tenista Damir Džumhur (119. v žebříčku).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Petar Popovic (@spajn)

Popovič, jenž dříve vedl například Iva Karloviče, je se svým svěřencem Džumhurem taktéž součástí tréninkové skupiny. Na místě jsou dále mimo jiné Filip Krajinovič (31.), Laslo Djere (57.), Viktor Troicki (201.), Marko Tepavač (449.), Boris Butulija (1325.), Hamad Medjedovič (1348.) a Nikola Čačič (57. v žebříčku čtyřhry).

„V zimě je pronájem kurtů velmi drahý, hlavně pro hráče číslo 700, 800 nebo 1000 na světě. Novak udělal neuvěřitelnou věc pro naši zemi, je to mimořádná pomoc,“ řekl pro francouzský deník L'Équipe Popovič. „Celkem tady bude patnáct hráčů, včetně několika tenistek,“ upřesnil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Novak Tennis Center (@novak.tennis.center)