ITF

Dubaj chystá silný turnaj ITF! Chybět nebudou dvě Češky

- Radek Štohl

Do konce kalendářního roku by se na turnaji nižší kategorie ITF ještě měl odehrát jeden velký turnaj. Pokud se výrazně nezhorší epidemiologická situace, tenistky za dva týdny zavítají do Dubaje, kde by neměly chybět ani Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková.

Mezi ženami se poslední větší turnaj uskutečnil od 9. do 15. listopadu v Linci, kde zvítězila nasazená jednička Aryna Sabalenková. Běloruska při cestě za titulem mimo jiné porazila Barboru Krejčíkovou, kterou udolala 7:5, 4:6, 6:3.

Od té doby jsou na programu pouze turnaje nižší kategorie. Jeden takový se uskuteční od 7. do 13. prosince v Dubaji, kde se dnes uzavřely přihlášky do hlavní soutěže. V ní by neměly chybět ani Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Podle nejnovějších informací by se na turnaji s dotací 100 000 amerických dolarů mělo představit 16 hráček elitní stovky. Nejvýše nasazenou tenistkou bude 40. hráčka žebříčku dvouhry Magda Linetteová, z TOP 50 se ještě ukáže dvojnásobná grandslamová čtvrtfinalistka dvouhry a vítězka Fed Cupu z upylnulé sezony Kristina Mladenovicová (49.).

Chybět by neměla ani Polona Hercogová (52.), Heather Watsonová (59.), Camila Giorgiová (75.), Kirsten Flipkensová (85.) nebo velký talent ženského tenisu Marta Kosťuková (98.).

Loňský ročník dvouhry ovládla Ana Bogdanová.