ATP Finals: Thiem zvládl odvetu za loňské finále. Nadal zahájil výhrou

- Redakce

Poslední ATP turnaj v tomto ročníku odstartoval. Podvanácté a zároveň naposledy se Nitto ATP Finals neboli Turnaj mistrů uskuteční v Londýně. Hned v úvodním hracím dni se odehrála odveta za loňské finále, kterou dokázal vyhrát Dominic Thiem a pomstil se za loňskou porážku.

Jako první se v rámci Turnaje mistrů rozehrála skupina s názvem Group London 2020. V úvodním střetnutí proti sobě nastoupili finalisté loňského ročníku tohoto prestižního turnaje, a to Dominic Thiem a Stefanos Tsitsipas. A zatímco před rokem slavil vítězství řecký tenista, tentokrát se vedlo lépe Rakušanovi.

Thiem v dlouhé bitvě, která trvala 138 minut, zvítězil 7:6(5), 4:6, 6:3 a připsal si do základní skupiny první vítězství. Za celé utkání byly k vidění pouze dva brejky. Ve druhém setu jej vybojoval Tsitsipas, jemuž se díky tomu povedlo duel zdramatizovat a vynutit si rozhodující dějství. V tom ovšem Thiem vybojoval rychle vedení 3:0 a zápas posléze doservíroval.

Obhájce loňského titulu si sice vypracoval v pátém gemu třetí sady jeden brejkbol, ale tuto šanci na rebrejk nevyužil a další příležitost mu už Thiem nenabídl.

Nadal začal v Londýně vítězně
Druhý hráč světového žebříčku, Rafael Nadal, vstoupil do letošního Turnaje mistrů hladkou výhrou nad Rusem Andrejev Rubljovem (8.). Španělský tenista nováčka ATP Finals porazil za 79 minut hry 6:3, 6:4.

Nadalův výkon byl precizní, v utkání nečelil žádnému brejkbolu a v obou sadách naopak svému soupeři sebral podání.

Koolhof s Mektičem slaví úvodní výhru

Letošní Turnaj mistrů otevřel zápas čtyřhry, ve kterém vítězství po více než dvouhodinové bitvě oslavili Wesley Koolhof a Nikola Mektič. Těm se povedlo porazit dvojnásobné grandslamové šampiony Kevina Krawietze a Andrease Miese 6:7(3), 7:6(4), 10:7.

Ram se Salisburym vyhráli první zápas
Druhé utkání čtyřhry se stalo kořistí Rajeeva Rama a Joe Salisburyho. Těm se povedlo porazit Lukasze Kubota a Marcela Mela po setech 7:5, 3:6, 10:5.

Skupinová fáze dvouhry
Dominic Thiem (AUT, 3.) – Stefanos Tsitsipas (GRE, 6.) 7:6(5), 4:6, 6:3
Rafael Nadal (ESP, 2.) – Andrej Rubljov (RUS, 8.) 6:3, 6:4

Skupinová fáze čtyřhry
Krawietz, Mies (oba GER) – Koolhof (NED), Mektič (CRO) 7:6(3), 6:7(4), 7:10
Ram (USA), Salisbury (GBR) – Kubot (POL), Melo (BRA) 7:5, 3:6, 10:5