Los ATP Finals: odveta za loňské finále či letošní Paris Masters

- Michal Hladký

Je rozlosováno! Závěrečný turnaj této sezony, Nitto ATP Finals neboli Turnaj mistrů, zná složení svých skupin. Londýn, jenž bude hostit prestižní podnik podvanácté a zároveň naposledy, bude svědkem hned na úvod několika zajímavých duelů. Mezi ty patří například souboj Dominica Thiema a Stefanose Tsitsipase, jenž bude odvetou za loňské finále, ve kterém zvítězil řecký tenista.

Turnaj mistrů je už padesát let tradičně závěrečným turnajem kalendáře ATP, kterého se účastní nejlepších osm singlistů a stejný počet deblových párů současnosti. Výjimku tvoří letos Roger Federer, jenž se rozhodl londýnskou akci kvůli zranění vynechat. Švýcara nahradil v soutěži, jež začíná 15. listopadu a vyvrcholí následující neděli, Diego Schwartzman.

Group Tokyo 1970

Název první skupiny je odvozen od prvního ročníku, který se konal právě v japonské metropoli. Los k sobě přisoudil následující čtveřici: Novak Djokovič, Daniil Medveděv, Alexander Zverev a Diego Schwartzman.   

Nejzajímavějším soubojem bude duel mezi Medveděvem a Zverevem, neboť německý tenista určitě vyhlíží odvetu za finále letošního Paris Masters, ve kterém Rusovi podlehl po setech 7:5, 4:6 a 1:6.

Group London 2020

Druhá skupina je pojmenována na počest anglického hlavního města, jež bude hostit ATP Finals naposledy po dvanácti letech úspěšného pořadatelství. Utkají se v ní: Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas a Andrej Rubljov.

Obzvlášť pikantní bude měření sil Tsitsipase a Thiema. Stejné složení mělo totiž loňské finále, ve kterém uspěl Řek 6:7(6), 6:2 a 7:6(4).