Ošklivé zranění Lisické. Němka opustila kurt na nosítkách

- Jan Vojkůvka

Smůla Sabine Lisické je snad nekonečná. Bývalá světová dvanáctka, jejíž kariéra je dlouhodobě narušována nejrůznějšími nemocemi a zraněními, se na turnaji WTA v Linci vážně zranila. Během utkání čtyřhry si podvrtla koleno a kurt musela opustit na nosítkách.

Lisická, která v Linci odehrála kvalifikaci dvouhry, v níž ve druhém kole prohrála s Terezou Martincovou, nastoupila do čtyřhry spolu s Britkou Jodie Burrageovou. V duelu proti norsko-ruské dvojici Eikeriové a Sizikovové ovšem nedohrála první set.

Ve 12. gemu se ošklivě zranila při naskočeném forhendu, při němž si podvrtla koleno a nohu si následně při pádu přisedla. Němka si okamžitě levé koleno chytila a bylo jasné, že je zle. Postupně se k ní seběhly všechny hráčky na kurtu a i její tatínek Richard, který se snažil utišit pláč zkušené hráčky.

Jednatřicetiletou Němku, která se teprve v červenci vrátila na kurty po roční pauze zaviněné mononukleózou, museli nakonec z kurtu odvézt na nosítkách. Rozsah zranění zatím není známý, vše ovšem nasvědčuje další dlouhodobější absenci.

Německá tenistka, která vyhrála čtyři turnaje WTA a ve světovém žebříčku se dokázala dostat na 12. místo, se po celou svou kariéru trápí se zdravotními problémy. Dlouhodobě ji zlobil levý kotník, trápilo ji pravé rameno, zápěstí, nebo pravé koleno. Obtíže měla i se zády, kyčlemi, či již zmíněnou mononukleózou, kvůli které nehrála od konce července 2019 dlouhých 12 měsíců.