Turnaj mistryň bez Sereny, bývalou jedničku znovu zastavilo zranění

- Daniel Kubelka

Bývalá světová jednička Serena Willimsová se nezúčastní závěrečného Turnaje mistryň v Singapuru. Pětatřicetiletá Američanka své rozhodnutí oznámila ve videovzkazu publikovaném na sociálních sítích WTA. Na vině jsou dlouhodobé zdravotní potíže Američanky s ramenem.

„Byl to pro mě opravdu velice těžký rok, často mě trápily zdravotní potíže. Můj doktor mi doporučil, abych zůstala doma a zcela se uzdravila,“ uvedla Williamsová ve svém oznámení. 

„Na Singapur mám jen ty nejlepší vzpomínky a tamní fanoušci mi budou moc chybět. Chtěla bych všem popřát, aby si turnaj maximálně užili a věřím, že bude skvělý tak, jako je každý rok.“

Stejně jako v loňském roce tak ani letos nepustilo Williamsovou zranění do hry o šestý triumf na singapurském turnaji. V září přitom Američanka právě kvůli účasti v Singapuru oželela účast na asijských podnicích ve Wu-chanu a Pekingu.

Odhlášení pětatřicetileté Američanky nyní otevírá především Britce Johanně Kontaové, Španělce Carle Suárezové Navarrové a Rusce Světlaně Kuzněcovové. 

Jistými účastnicemi Turnaje mistryň tak jsou v tuto chvíli Angelique Kerberová, Simona Halepová, Agnieszka Radwanská, Karolína Plíšková, Garbiñe Muguruzaová, Madison Keysová a Dominika Cibulková.