ATP Paříž: Zverev třetí titul v řadě nezískal. Neporazitelnost ukončil Medveděv

- Jan Vojkůvka

Fantastickou formu posledních týdnů se na Masters v Paříži nepovedlo přetavit Alexanderu Zverevovi v třetí titul v řadě. V nedělním finále sice začal výborně, vyhrál první set, ale nakonec s Rusem Daniilem Medveděvem prohrál 7:5, 4:6, 1:6. Rus, který v minulé sezoně vybojoval hned čtyři tituly na okruhu ATP, se v tomto kalendářním roce raduje z turnajové trofeje vůbec poprvé.

Zverev, jenž do finále šel se šňůrou dvanácti vyhraných zápasů v řadě, nebyl v souboji se světovou pětkou favoritem, a to ani přes neporazitelnost posledních týdnů, kterou přetavil v zisk dvou titulů na turnajích v německém Kolíně nad Rýnem. Přesto zápas začal skvěle.

V prvním setu se mu povedlo jako jedinému vybojovat brejkboly. Stalo se tak v samé koncovce sady, kdy si na returnu vypracoval tři setboly a ten třetí také využil.

Druhý set nabídl, co se týče udržených servisů, podobný scénář. Tentokrát se však na returnu více dařilo Medveděvovi. Ve třetí hře sice ještě čtyři brejkboly nevyužil, ale v devátém gemu se už prosadil a následně si čistou hrou vynutil rozhodující dějství.

Ve třetí sadě už to byla od Medveděva krasojízda za titulem. Rusovi se povedlo hned v prvním gemu prorazit Zverevovi podání, a když vzápětí odvrátil čtyři brejkboly soupeře, definitivně tím zlomil jeho odpor. Do konce sady si navíc připsal ještě další dva brejky.

Oba tenisté se nyní přesunou do Londýna, kde je od neděle čeká závěrečný turnaj sezony, kterým bude ATP Finals.

Finále dvouhry
Alexander Zverev (GER, 7.) – Daniil Medveděv (RUS, 5.) 7:5, 4:6, 1:6

Finále čtyřhry
Auger-Aliassime (CAN), Hurkacz (POL) – Pavič (CRO), Soares (BRA) 6:7(3), 7:6(7), 10:2