Los turnaje v Sofii: Forejtek obdržel divokou kartu!

- Michal Hladký

Na posledním turnaji ATP Tour 250 v tomto roce se představí taktéž Jonáš Forejtek. Český mladík obdržel na podniku v bulharské Sofii divokou kartu. Zahraje si tak na svém prvním turnaji na okruhu ATP v kariéře.

399. pozice patří Jonáši Forejtkovi v žebříčku ATP. Skrz své postavení v rankingu nemohl na hlavní soutěž v Sofii pomýšlet. Nicméně pořadatelé se rozhodli dát českému talentovanému hráči šanci tím, že mu přiřknuli divokou kartu.  

Devatenáctiletý tenista v prvním kole turnaje ATP Tour 250 nastoupí proti Chorvatovi Marinu Čiličovi, osmému nasazenému hráči, který na právě probíhajícím Rolex Paris Masters dokráčel do třetího kola.

Forejtek bude v Sofii jediným Čechem. Kvalifikace se ještě zúčastnil Zdeněk Kolář, stopku mu však v prvním kole vystavil Japonec Daniel.

Favoritem turnaje je Kanaďan Denis Shapovalov, dvanáctý tenista světa. Na druhou stranu ten si do bulharské metropole příliš velkou formu nepřináší, v posledních dvou turnajích vypadl hned v prvním kole.

Oproti tomu ve slušném rozpoložení se nachází Australan Alex De Minaur. Třetí nasazený hráč vypadl na Paris Masters ve třetím kole proti pozdějšímu finalistovi, Daniilu Medveděvovi. Předtím ještě dokázal uhrát finále na turnaji v Antverpách.

Hlavní soutěž začíná na tvrdém povrchu v bulharské Sofii v pondělí. Překvapením je, že se turnaje nezúčastní Grigor Dimitrov, osmnáctý hráč světového žebříčku a momentálně nejlepší tenista v Bulharsku.