ATP Paříž: Medveděva doplní ve finále Zverev

- Redakce

Letošní Masters v Paříži se blíží ke svému vyvrcholení. V sobotu byly na programu semifinálové bitvy ve dvouhrách i čtyřhrách. Hlavní program obstarali singlisté, kteří na kurtu bojovali od 14 hodin. Jako první se spolu střetli Daniil Medveděv a Milos Raonic, v jejichž vzájemném měření si vedl lépe ruský tenista. Toho v boji o titul doplní Alexander Zverev, jenž ve dvou vyrovnaných setech přehrál Rafaela Nadala. Pokud jde o čtyřhru, tak v ní postoupili do finále Pavič se Soaresem a Auger-Aliassime s Hurkaczem.

Nadal ani letos Paris Masters nevyhraje
V semifinále Rolex Paris Masters zvítězil Alexander Zverev (7.) nad Rafaelem Nadalem (2.) 6:4 a 7:5.

Za hodinu a jednačtyřicet minut ztratil hvězdný Španěl servis třikrát, což stačilo Zverevovi k ovládnutí duelu. Klíčový moment v první sadě představoval hned třetí gem, ve kterém přes čistou hru Němec brejkl svého oponenta.

Podobný začátek měl i následný set. Alexander Zverev ve třetím gemu vzal soupeři servis a dostal se do vedení. To trvalo do osmého gemu, ve kterém Nadal srovnal na 4:4. Vítězný náskok si německý tenista utvořil za stavu 5:5, kdy prolomil Nadalovo podání a následně si už v klidu dokráčel za postupem do finále.

Zverev jede na vítězné vlně, ovládl už dvanáct duelů v řadě. Před působením v Paříži si podmanil dva po sobě jdoucí domácí turnaje ATP Tour 250 v Kolíně nad Rýnem. Oproti tomu Nadalovi stále titul z Paříže chybí, nevybojoval ho ani na devátý pokus.

Prvním finalistou v Paříži se stal Medveděv
Daniil Medveděv (5.) v rámci semifinále Rolex Paris Masters přehrál za hodinu a sedmatřicet minut Milose Raonice (17.) po setech 6:4 a 7:6(4).

Raonic si vypracoval v zápase hned sedm brejkbolů, přičemž Medveděv odvrátil hned šest z nich. V prvním setu rozhodl pátý gem, ve kterém Medveděv vzal Kanaďanovi servis a následně si sadu pohlídal. Druhé dějství bylo o poznání napínavější. Rus brejkl soupeře a dostal se do vedení 6:5, jenže utkání nezvládl dopodávat. Rozhodnout musel tiebreak, ve kterém Medveděv potvrdil papírové předpoklady a dovolil soupeři jen čtyři body.

Ruský tenista se vůbec poprvé v této sezoně představí ve finále. Nejdále se letos dostal do semifinále US Open.

Semifinále dvouhry
Daniil Medveděv (RUS, 5.) – Milos Raonic (CAN, 17.) 6:4, 7:6(4) 
Rafael Nadal (ESP, 2.) – Alexander Zverev (GER, 7.) 4:6, 5:7 

Semifinále čtyřhry
Auger-Aliassime (CAN), Hurkacz (POL) – Kubot (POL), Melo (BRA) 6:2, 1:6, 10:5
Melzer (AUT), Roger-Vasselin (FRA) – Pavič (CRO), Soares (BRA) 3:6, 6:7(4)