Andy Murray znova trénuje. Kdy se představí na okruhu?

- Michal Hladký

Bývalá světová jednička Andy Murray se vrátil do tréninkového zápřahu poté, co musel vynechat druhý turnaj ATP Tour 250 v Kolíně nad Rýnem. Na vině byly Skotovy problémy s velkým svalem bederním, které ho trápily už od letošního US Open.

Andy Murray a zranění, bohužel se tato dvojice zdá jako nerozlučitelná. Tenista z Glasgow podstoupil na začátku minulého roku náročnou operaci kyčle, pokud by si však někdo myslel, že tímto zákrokem zdravotní trable dvojnásobného wimbledonského vítěze skončily, tak byl na omylu.

Murrayho trápí od letošního US Open, kde hrál druhé kolo, velký bederní sval. Na French Open a prvním turnaji ATP Tour 250 v Kolíně nad Rýnem vypadl hned v úvodních fázích, načež se z druhého podniku totožné kategorie ve stejném německém městě musel odhlásit.

Teď už to ale vypadá, že tenista reprezentující Velkou Británii sval vyléčil. Tiskové agentuře PA se svěřil, že už trénuje v londýnském Národním tenisovém centru a připravuje se na další sezonu.

V ní by měl zápolit už od samotného úvodu. Murray vyrazí v polovině prosince do Austrálie, kde podstoupí povinnou karanténu před Australian Open. Dále musí čekat na divokou kartu od pořadatelů, ale tu s největší pravděpodobností obdrží.

Nicméně grandslam u protinožců je pro třiatřicetiletého Skota prokletým. V minulosti si tu hned pětkrát zahrál finále, ani jednou však nedokázal cennou trofej získat. Jedno je ale jasné – pokud by to zopakoval příští rok, tak se rozhodně zlobit nebude.