Drama na Prosperitě: Finále deblu ovládli Arends s Weissbornem, Dlouhý padl

- Jan Šimek

Byl to zápas jako řemen. Vyrovnaná bitva až do úplného konce. Finále čtyřhry na ostravském challengeru Prosperita Open přineslo plno zvratů. Český tenista Lukáš Dlouhý po boku Hanse Podlipnika-Castilla nakonec v téměř dvouhodinovém souboji nestačil na duo Sander Arends/Tristan-Samuel Weissborn.

První sadu rozhodoval napínavý tiebreak, který lépe zvládli pozdější vítězové turnaje. Stejná situace nastala také ve druhém setu. Jeho koncovka ale vyšla lépe Dlouhému s Podlipnikem-Castillem a šlo se do supertiebreaku. Ten však česko-chilskému páru nevyšel, prohrál jej v poměru 5:10 a na ostravské Prosperitě skončil druhý.

„Byl to boj až do konce, zápas se bohužel překlopil na jejich stranu. Měli hodně štěstí i výkonnost. Vyhrát si zasloužili,“ přiznal po utkání zkušený český tenista. „Je dobře, že úroveň finále byla velmi slušná,“ dodal vzápětí.

Kde hledat rozhodující momenty sobotního utkání? „Měli jsme brejkboly v prvním setu. Brejk nahoru i dolů. Bylo to tak v průběhu celého zápasu,“ soudil Lukáš Dlouhý. Jeho nejbližší program je spíš odpočinkový. „Teď pojedu domů a budu si užívat rodiny. Pak začnu znovu tvrdě trénovat,“ uzavřel třiatřicetiletý deblový specialista.

Výsledek finálového utkání čtyřhry na Prosperita Open 2016

LUKÁŠ DLOUHÝ/Hans Podlipnik-Castillo (CHI) – Sander Arends (NED)/Tristan-Samuel Weissborn (AUT) 6:7(8), 7:6 (4), 5:10.


Galerie