Havlíčková o duelu s Kanepiovou: Spokojenost! Zápas s takovou hráčkou byl bonus

- Michal Hladký

Na tuto sezonu bude patnáctiletá Lucie Havlíčková dlouho vzpomínat. Zahrála si v Praze dva turnaje pod hlavičkou WTA, na kterých se poměřila s těmi nejlepšími hráčkami na okruhu. A teď do toho vyzvala na podniku ITF v Istanbulu Kaiu Kanepiovou, někdejší světovou patnáctku a vítězku čtyř turnajů na okruhu WTA.

Zápas v rámci druhého kola istanbulského turnaje s dotací 25 000 amerických dolarů Havlíčková prohrála. Jenže proti komu! Soupeřkou české talentované hráčky byla Estonka Kanepiová, v minulosti jedna z nejlepších tenistek na okruhu.

Výsledek 2:6 a 4:6 tedy rozhodně není zklamáním. „S výkonem jsem spokojená. Ani jsem netušila, zda budu schopna uhrát nějaké gemy. Druhý set 4:6 je super, i ten první jsem nehrála vůbec špatně,“ pochvaluje si Havlíčková.

A dodává, že jí pomohla právě probíhající koronakrize, díky které se mohla jako divoká karta zúčastnit turnajů WTA v Praze a zahrát si například proti Sasnovičové, člence elitní stovky. „Byla to skvělá příležitost, normálně by se mi taková šance nenaskytla. Proti Kanepiové to nebylo poprvé, co jsem se střetla s tak kvalitní hráčkou. Nebyla jsem nyní tak nervózní. Říkala jsem si, že nemám co ztratit,“ nechala se slyšet patnáctiletá tenistka pro Tenisový svět.

Dlužno podotknout, že Lucie Havlíčková musela podstoupit v Turecku kvalifikaci. Dvakrát porazila žebříčkově výše postavené tenistky, a to například Bělorusku Talbiovou (357.) či Francouzku Yerolymosovou (315.). „Já jsem do Istanbulu jela s tím, že se tu ani nemusím dostat do kvalifikace. Zápas s Kanepiovou byl bonus navíc,“ čiší z Češky spokojenost.

A co dál? „Od příštího týdne hraji v Istanbulu ITF juniorů, kde bych chtěla uhrát finále. Vzhledem k situaci pak nejspíše budu přelétávat do Egypta na "patnáctku" (ITF turnaj s dotací 15 000 amerických dolarů – pozn. red.). V Česku není moc možností kde trénovat, tak chci alespoň hrát,“ uzavírá Havlíčková.

TED – Republican Girls, Istanbul (ženy, TUR, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
2. kolo dvouhry
Kaia Kanepiová (EST, 105.) – LUCIE HAVLÍČKOVÁ (863.) 6:2, 6:4