Muguruzaová bez Turnaje mistryň? Zranění a nemoci trápí Keysovou, Radwaňskou i Kerberovou

- Jan Vojkůvka

Vrchol sezony, kterým bude Turnaj mistryň v Singapuru, se nezadržitelně blíží. Ale stejně s tím, jak rychle se blíží, tak ve stejném tempu hráčky skrečují své zápasy či do nich vůbec nenastupují...

Tenistky, které budou nebo měly být součástí finálového ženského turnaje v Singapuru stále více a více vypouští do světa informace o ne zrovna ideálním zdravotním stavu. Navíc na turnajích, které se tento týden konají, se zranění a nemoci nadále kupí. Jak to může ovlivnit závěrečný Turnaj mistryň?

Asi nejvíce se momentálně mluví o Španělce Garbiñe Muguruzaové, která si sice v Linci zajistila definitivu účasti, ale ve čtvrtfinále za to draze zaplatila. Při jednom z přeběhů po základní lajně totiž špatně došlápla, zvrtla si kotník a zápas pro ni skončil po dalších dvou gemech. Skončil ale preventivně, aby si zvrtnutý kotník ještě více nezhoršila nebo bude její zranění vážnější a vyžádá si vynechání kýženého singapurského podniku?

Třiadvacetiletá Španělka přitom byla ještě před čtvrtfinálovým utkáním nadšená z toho, že se na Turnaj mistryň vrátí, ale skutečně bude moci hrát?

Kontaová ztratila naději
Není to přitom jen Muguruzaová, která může vinou zranění o finálový podnik na okruhu přijít. To samé se stalo Britce Johanně Kontaové, která byla velmi úspěšná na své asijské misi, na níž si připsala čtvrtfinále ve Wu-chanu a finále v Pekingu. Navíc mohla vše ještě vylepšit tento týden v Hongkongu, kde patřila mezi favoritky, ale... do druhého kola vůbec nenastoupila.

Důvodem k odstoupení turnaje bylo břišní zranění, konkrétně problémy se žaludkem. Kontaová tak přišla o možnost získat veledůležité body nejen v Hongkongu, ale léčení si vyžádá delší dobu a tak místo účasti na některém z turnajů v dalším týdnu bude Kontaová léčit své břicho a doufat, že se dá dopořádku alespoň pro turnaj WTA Elite Trophy, což je však jen chabá náplast za možnost, kterou měla na dosah ruky.

Problémy Kontaové tak dávají velkou šanci na účast v Singapuru Dominice Cibulkové, která vybojovala finále v rakouském Linci a v něm si zahraje se Švýcarkou Golubicovou v roli velké favoritky. Navíc se následně vydá do Moskvy.

Nemoci všude kolem
Zdravotní problémy však potkávají i další hráčky. Únava a problémy s ramenem stíhají světovou jedničku Angelique Kerberovou, která i přesto zažádala o divokou kartu na turnaj do Moskvy a místo odpočinku před závěrečným turnajem sezony si hodlá dodávat sebevědomí v ruské metropoli.

Ke svému čtvrtfinálovému utkání v Tianjinu vůbec nenastoupila Polka Agnieszka Radwanská kvůli zranění stehna, jež utrpěla, dle svých slov, už v prvním kole a nepodařilo se jí ho doléčit.

Prozatím jistotu účasti na Turnaji mistryň nemá Američanka Madison Keysová, která však má aktuálně trochu jiné starosti než počítání bodů. Ač je velmi blízko a je pravděpodobné, že se kvalifikuje, tak kvůli nemoci nenastoupila do semifinále v Linci a i u ní je otázkou, jak na tom v Singapuru vůbec bude. Samozřejmě, pokud získá definitivu, což se dozvíme během následujících několika dní.