Siniaková chce po Ostravě ještě hrát. Teď ji čeká hledání trenéra

- Marek Bartošík

Kateřina Siniaková může být se svými výkony v posledních týdnech navzdory porážce v prvním kole J&T Banka Ostrava Open spokojená, získala tak potřebné sebevědomí a nadšení do dalších týdnů. Česká tenistka by letos ráda stihla ještě poslední turnaj WTA v Linci (od 9. listopadu). A ve volném čase před ním ji nečeká nic menšího než hledání nového trenéra. „Něco nadějného je. Teď to budu řešit,“ zmínila Siniaková.

„Výkony z posledních turnajů mi dodaly sebevědomí, mám z toho radost. Letos bych si ještě chtěla zahrát,“ netajila na sobotní videokonferenci z Ostravy Kateřina Siniaková, pro kterou tamní turnaj skončil kvůli nemoci parťačky Barbory Krejčíkové poněkud nešťastným odstoupením před semifinále čtyřhry.

Siniakovou nyní čekají dva volné týdny bez soutěžních zápasů a poté nejspíš poslední letošní akce WTA v Linci. „Jsem tam přihlášená a zatím mám v plánu hrát,“ uvedla čtyřiadvacetiletá Češka, která loni v Rakousku po boku Krejčíkové slavila deblový titul.

„Samozřejmě je super se tam vracet. Nicméně chci hrát spíš proto, že letos bylo málo turnajů. Navíc je to kousek,“ upřesnila 65. tenistka singlového žebříčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Thanks @wtalinz for a great tournament ?☺️??‍♀️ #linzopen 2019

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Říj 14, 2019 v 6:07 PDT

Její rozhodnutí bude v současné těžké době samozřejmě ovlivněno restrikcemi kvůli řádění covidu-19. „Záleží, co bude za těch čtrnáct dní, opatření se každý den mění,“ uvědomuje si.

Pokud by šlo všechno podle plánu, mohl by už v Linci na českou reprezentantku dohlížet nový trenér.

„Hledám v Česku. Něco nadějného je. Teď to budu řešit. Uvidíme, jak se to vyvine,“ komentovala Siniaková, jíž zatím vypomáhají otec Dmitrij a mladší bratr Daniel, taktéž tenisový profesionál.