VIDEO: Aplaus pro Strýcovou. Při bláznivé výměně ji nezastavil ani stolek

- Marek Bartošík

Barbora Strýcová se na turnaji v Ostravě výsledkově neprosadila, když skončila v prvním kole dvouhry a druhém kole čtyřhry. Nicméně přesto se čtyřiatřicetiletá Češka pozitivně zapsala do povědomí tenisové veřejnosti, a to díky neuvěřitelné obraně v závěru deblového střetnutí proti kanadsko-brazilskému páru Dabrowská, Stefaniová. Uznání si vysloužila mimo jiné od Rennae Stubbsové a Kristiny Mladenovicové.

Stav 0:1 na sety a 1:3 v tiebreaku, podává Barbora Strýcová. Zkušená Češka se svou hvězdnou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ihned po servisu útočí a snaží se snížit manko ve zkrácené hře.

Pak se ale karta obrací a Strýcové začíná jedno velké běhání. Dokonce přepadne přes stolek, na němž má jedna z hráček položenou tenisovou tašku. Navzdory pádu se wimbledonská semifinalistka vrátí do dlouhé výměny a ještě dvakrát ji zachrání. Až pak přece jenom nevrátí smeč soupeřek, které o pár minut později vítězí 6:4 a 7:6(4).

„Když říkám, že na kurtu nechám všechno, je to myšleno vážně,“ glosovala své úsilí Strýcová.

Neúspěšný výsledek skutečně nic nemění na tom, že česká tenistka zaznamenala jeden z nejzajímavějších, pokud ne úplně nejzajímavější bod celého turnaje. A jejího výkonu si všimla i známá tenisová jména. „To je snad nejsrandovnější věc, jakou jsem kdy viděla,“ napsala Rennae Stubbsová, někdejší světová jednička ve čtyřhře.

S pochvalou přispěchala i francouzská tenistka Kristina Mladenovicová. „Legenda Barbora. Už jsem to viděla pětkrát,“ poznamenala v dobré náladě Francouzka, kterou v kladných reakcích doplnily mimo jiné Kim Clijstersová a Darja Gavrilovová.