Vypadni odsud! křičel Shapovalov na diváka. Co Kanaďana rozlítilo?

- Filip Lefenda

Denis Shapovalov si v ruském Petrohradu své první letošní turnajové finále nezahrál. V souboji s domácím Rubljovem sice vyhrál první sadu, dobře rozehraný zápas ale ztratil. Kanaďan, jenž usiluje o premiérový start na závěrečném Turnaji mistrů, se během rozhodující sady dokonce pustil do „křížku“ s jedním z fanoušků.

Jednadvacetiletý Shapovalov vyhrál první set 6:4, druhé dějství ale putovalo po výsledku 6:3 na konto ruského favorita. A když Kanaďan v rozhodující sadě ztratil za stavu 2:2 servis, tušil, že mu postup do finále definitivně proklouzává mezi prsty. Tím spíše, že ruské publikum měl na své straně pochopitelně soupeř.

„Vypadni odsud! Jdi pryč!“ začal Shapovalov při přestávce mezi gemy hulákat. Svá slova adresoval neukázněnému divákovi, který jej měl rušit před servisem.

Na stranu dvanáctého hráče světa se okamžitě postavil umpirový rozhodčí. „Vím, o koho jde. Postarám se o to,“ uklidňoval Shapovalova a povolal do akce supervizora, který měl celou situaci vyřešit.

Shapovalov již manko brejku nezlikvidoval a na turnaji v Petrohradu skončil těsně před branami finále. To Andrej Rubljov ovládl i nedělní finále a dokráčel si letos už pro čtvrtou turnajovou trofej.