VIDEO: Šampionka Roland Garros učí, jak vyslovovat své jméno

- Jan Vojkůvka

Sympatická polská tenista Iga Šwiateková se v této sezoně definitivně prodrala mezi tenisovou smetánku. Největší polský talent, který dokázal plynule navázat na veleúspěšnou Agnieszku Radwanskou (ukončila kariéru v roce 2018), tak pomalu učí tenisový svět vyslovovat své jméno. A to doslova.

Devatenáctiletá Šwiateková, jež dokázala na Roland Garros vybojovat premiérový grandslamový titul, učí nejen své příznivce z celého světa, jak vyslovovat její jméno na oficiálním instagramovém účtu WTA. Jak se tedy v polštině vyslovuje Iga Šwiateková? Posuďte sami.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

@rolandgarros singles and doubles semifinalist @iga.swiatek is here to remind you how to properly pronounce her last name ??

Příspěvek sdílený WTA (@wta),Říj 7, 2020 v 3:14 PDT

Aktuálně 54. hráčka světa prokazovala své ohromné kvality už v minulé sezoně. V pouhých 17 letech se prokousala z kvalifikace Australian Open, kde prošla do druhého kola, a senzačně si zahrála finále v Luganu. Ve skvělých výkonech pokračovala i po 18. narozeninách a zahrála si osmifinále na Roland Garros a v Torontu.

V této sezoně na své úspěchy plynule navázala a prošla do osmifinále Australian Open. Prozatímní vrchol kariéry ovšem přichází po srpnovém restartu sezony. Po třetím kole na US Open prožila na Roland Garros snovou jízdu, když se bez ztráty setu prokousala až k titulu.