Zdravotně jsem nebyla v pořádku, smutnila Muchová. Proč brečela po testech?

- Johan Čáp

Ne. Nebyla to Karolína ve stoprocentní pohodě. Ani tenisová legenda Chris Evertová, která v týdnu prozradila, že hru Karolíny „neskutečně miluje“, nemohla být spokojená. Olomoucká rodačka totiž na kurtech u Bouloňského lesíka nezvládla vstup do French Open. Proti Američance Christině McHaleové osmifinalistka letošního US Open uhrála jen šest gemů.

„Jednu hodinu v hale.“ Tak malou porci času trénovala 24letá česká tenistka po US Open na antuce. Muchová si totiž z New Yorku odvezla nepříjemné svalové zranění. Kvůli trhlince v aduktoru na levé noze se odhlásila i z antukové klasiky v Římě a přerušila celou přípravu.

„Po US Open jsem tipovala, že budu za týden v pořádku a půjdu do tréninku. Po magnetické rezonanci jsem si zase myslela, že do Paříže vůbec nepoletím. Nakonec jsem mile překvapená, že to nebylo až tak špatné. Pomohl mi můj fyzioterapeut, na kurtu jsem necítila žádnou bolest,“ líčila 26. hráčka světového žebříčku v pařížském media centru.

Příjezd do francouzské metropole ale měla zkažený. „Už jsem tento rok byla na testech tak šestnáctkrát. Ale co jsem zažila tady… Tyčinky mi strčili snad až do mozku. Hodinu potom mě šíleně bolel nos a brečela jsem bolestí,“ vyprávěla Muchová, která si několik testů na koronavirus odzkoušela už na turnajích v Praze nebo na US Open.

„Bylo to fakt brutální. Tohle mě možná těší na vyřazení, že už na místní testy nemusím jít,“ hledala pozitiva na prohře s Američankou McHaleovou. Kde byl klíčový moment vyřazení v 1. kole? „Soupeřka chytila začátek, já jsme udělala pár chyb a už se to valilo.“

Muchová na kurtu nepůsobila svěže a měla pro to i svůj důvod. Podle ní to nebyla jen nerozehranost. „Necítila jsem se zdravotně na kurtu moc dobře, bolela mě hlava, jsem poslední dva dny nějak unavená. Nebyl to prostě můj den,“ líčila a se smíchem dodala, „snad jsem tady nic nechytila…“

Její další cíl po French Open je jasný – doléčení, regenerace a především Ostrava. V ní by se měl hrát, pokud to samozřejmě epidemiologická situace dovolí, halový turnaje kategorie WTA Premier. „Hala i povrch mi vyhovuje, v Česku hrávám ráda. Moc se těším!“ Vrchol podzimní části sezóny odstartuje v Ostravar Aréně už 17. října.


Roland Garros, Paříž (FRA, 38 000 000 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry
Christina McHaleová (USA, 82.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (26.) 6:2, 6:4