Divoká karta pro Brendu Fruhvirtovou! Juniorku Roland Garros si zahraje i sestra Linda

- Marek Bartošík

Na rozdíl od US Open bude součástí rozbíhajícího se Roland Garros také soutěž juniorů. České barvy bude podle oficiálních zdrojů reprezentovat sedm jmen. Najdeme mezi nimi i třináctiletou Brendu Fruhvirtovou, jež od francouzských pořadatelů obdržela divokou kartu!

Dalibor Svrčina, Martin Krumich, Linda a Brenda Fruhvirtovy, Linda Nosková, Darja Viďmanová a Barbora Palicová. To je seznam zástupců českého tenisu, kteří se zúčastní nadcházejícího pařížského grandslamu v juniorské kategorii.

Pro Svrčinu, který na začátku října oslaví osmnácté narozeniny, to bude poslední juniorský grandslam. Jeho dosud nejlepším singlovým výsledkem je čtvrtfinále z loňského Wimbledonu.

Naopak poprvé si na akci velké čtyřky zahraje třináctiletá Brenda Fruhvirtová, a to díky divoké kartě od pořadatelů. Talentovaná Češka v první polovině září ovládla antukový podnik v Káhiře. Stala se tak nejmladší vítězkou juniorského turnaje úrovně 2 či vyšší od roku 1995.

Premiéra na grandslamu čeká také šestnáctiletou Barboru Palicovou, účastnici obou pražských turnajů pod hlavičkou WTA. Sedmnáctiletá Darja Viďmanová se v Paříži pokusí navázat na skvělé výkony z akcí Českého tenisového svazu – v Prostějově došla z kvalifikace až do finále, v Liberci dokonce slavila titul.

Juniorská soutěž na Roland Garros se bude konat od neděle 4. října do soboty 10. října.