Francouzskej zmetku! Gulbis si uřízl na French Open pořádnou ostudu

- Michal Hladký

Syn lotyšského miliardáře, Ernests Gulbis, už pár problémů ve své tenisové kariéře natropil. Že by se bývalá světová desítka poučila? Podle všeho nikoliv. V kvalifikačním utkání na French Open se Lotyš dostal do konfliktu s jedním z fotografů, protože se mu nelíbilo, jak se během výměny pohybuje.

V prvním kole kvalifikace na Roland Garros nastoupil Ernests Gulbis proti Italovi Cecchinatovi. Tenista, jenž se může pyšnit například antukovým titulem z Nice, ovšem zápas nezvládl a prohrál ve dvou setech 3:6 a 5:7. 

A nejspíše frustrace ze svého výkonu vedla k jeho dalšímu excesu. Za stavu 3:6 a 5:6 začal Gulbis nadávat francouzskému fotografovi. Proč? Prý se během výměn nevhodně pohyboval. 

A pak to přišlo. Během svého emočního výlevu směrem k fotografovi ho oslovil dosti nevybíravým způsobem. „French prick," zařval Lotyš na něj, což ve volném překladu znamená "Francouzskej zmetku". A další skandál byl na světě. 

Ze situací, kdy se Gulbis choval nevhodně, by se dalo vybírat. Největší ostudu ovšem Lotyš natropil před jedenácti lety ve Stockholmu, kde si zaplatil prostitutku, za což skončil na noc v policejní vazbě. 

Abychom ale byli spravedliví, tak i Gulbis má své světlé stránky. Na nedávném pražském challengeru ukázal smysl pro fair-play, když opravil výrok rozhodčího ve svůj neprospěch. O hezkém sportovním momentu jsme psali ZDE

Video z pařížského incidentu