Halepová zůstává neporažená. Plíškovou ve finále zastavilo zranění

- Jan Vojkůvka

Finálové utkání v italském Římě mělo krátkého trvání. Hotovo bylo za pouhých 33 minut. Obhájkyně titulu Karolína Plíšková totiž do duelu se Simonou Halepovou šla se zdravotními obtížemi a za stavu 0:6, 1:2 musela kvůli zranění nohy duel skrečovat. Rumunka Halepová tak zůstává po restartu sezony na antuce nadále neporažená a slaví svůj druhý titul.

Plíšková do finále nastoupila s obvázaným stehnem, a od úvodu bylo patrné, že ji toto zranění limituje v pohybu. Kvůli tomu se jí také špatně servírovalo a nedokázala Halepové vzdorovat.

„Přitahovač na levé noze mě bolel už při dvou předchozích zápasech a zhoršovalo se to. Dnes před zápasem už to bolelo opravdu hodně, ale bylo to finále a chtěla jsem to alespoň zkusit. Bohužel to nešlo,“ řekla Plíšková prostřednictvím agentury PR Stars ke své skreči.

Poté, co Rumunka ovládla první set 6:0, se Plíšková nechala ošetřit turnajovým lékařem. Po pauze to česká hráčka ještě zkusila, ale na servisu se nadále trápila. Jediný gem, který v utkání uhrála, byl ve druhé hře na returnu.

Plíšková poté, co si prohrála pětkrát servis, se nakonec rozhodla duel vzdát a neriskovat vážnější zranění i s ohledem na blížící se Roland Garros, které startuje na začátku příštího týdne. „Zkusím se teď dát dohromady, mám na to necelý týden,“ podotkla směrem k francouzskému grandslamu.

Světová dvojka Halepová se tak i na svém druhém turnaji po restartu sezony dočkala zisku titulu. Před měsícem vyhrála turnaj WTA v Praze, načež se rozhodla neodcestovat do Spojených států a počkat v Evropě na antukový podnik v Itálii, na kterém rovněž nenašla přemožitelku.

„Simoně velká gratulace, titul si zasloužila, hrála tu skvěle. Uznání patří i organizátorům, je velmi těžké uspořádat takový turnaj v dnešní době. Na Řím budu mít stále krásné vzpomínky, loni jsem tu vyhrála, letos o kousek nevyšlo,“ dodala Plíšková.