Další favoritku neskolila. České derby vyznělo lépe pro Plíškovou

- Jan Vojkůvka

České derby v semifinále italského turnaje v Římě vyznělo lépe pro Karolínu Plíškovou. Světová čtyřka v utkání s Markétou Vondroušovou zvítězila ve dvou setech 6:2, 6:4 a zahraje si v pondělí o obhajobu titulu proti Rumunce Simoně Halepové.

Semifinálová bitva obou Češek byla zároveň druhým vzájemným kláním mezi Plíškovou a Vondroušovou. A nakonec stejně jako loni v Miami, tak i tentokrát se z výhry ve dvou setech radovala Plíšková.

Zkušená osmadvacetiletá členka elitní pětky vstoupila do utkání skvěle. Ve druhém gemu sice ještě dva brejkboly nevyužila, ale o dvě hry později už Vondroušové servis prorazila. V koncovce prvního setu navíc přidala ještě jeden brejk a úvodní dějství získala za 33 minut.

Druhý set byl o něco vyrovnanější. Tentokrát začala výborně Vondroušová, která ale brejk z prvního gemu neudržela a Plíšková okamžitě srovnala. Světová čtyřka si následně vybudovala vedení 4:2, ale jednoduché to s postupem ještě mít neměla.

Vondroušové se totiž povedlo koncovku druhé sady trochu zdramatizovat a srovnat na 4:4. Plíšková dokonce v devátém gemu ještě čelila brejkbolu, ale hrozbu ztráty dalšího podání odvrátila a následně na returnu sama využila svůj první mečbol, kterým duel zakončila.

Plíšková se v této sezoně probojovala do finále už podruhé. První finále, které hrála v Brisbane na začátku sezony, přetavila v titul, když porazila Madison Keysovou. Tentokrát se obhájkyně loňského vítězství o turnajovou trofej střetne se světovou dvojkou Simonou Halepovou.

Vítězka turnaje WTA v Praze už odpoledne přehrála ve svém semifinále Garbine Muguruzaovou ve třech setech.