Čeká nás české semifinále! Karolína Plíšková nadělila Mertensové v rozhodující sadě kanára

- Michal Hladký

Karolína Plíšková kráčí v Římě za obhajobou loňského titulu. Po setech 6:3, 3:6 a 6:0 vyprovodila z kurtu Elise Mertensovou a v semifinále se utká se svou krajankou, Markétou Vondroušovou.

Sobotní program si v Římě podmanily Češky! Strýcová vybojovala deblové finále, Vondroušová semifinále… a Karolína Plíšková českou pohádku uzavřela. Elise Mertensovou porazila ve třech setech, když v tom závěrečném smetla soupeřku bez ztráty jediného gemu.

První set se rozhodl na samotném začátku. Druhá nasazená tenistka nejdříve odvrátila dva brejkboly, načež v následném gemu vzala soupeřce podání a dokráčela k zisku úvodní sady, kterou ukončila za stavu 5:3 druhým využitým setbolem.

I do druhého setu vstoupila Plíšková skvěle. Vedla už 3:1, následně však nevyhrála ani hru a prohrála v poměru 3:6. Tehdy vše nasvědčovalo tomu, že diváky čeká v rozhodující sadě dramatické vyvrcholení.

Opak byl pravdou.

Karolína Plíšková dobře podávala, k tomu využila každé šance, kterou jí soupeřka naskytla. Češce stačily jen čtyři brejkboly k tomu, aby nadělila Mertensové kanára a postoupila do semifinále.

V něm zítra narazí česká jednička na Markétu Vondroušovou, která si poradila ve dvou setech (6:3, 6:0) s Ukrajinkou Svitolinovou.