Ošklivé zranění! Plačící soupeřku utěšovala i Azarenková

- Jan Vojkůvka

Smolným a velmi nepříjemným zraněním skončil pro Darju Kasatkinovou turnaj v Římě. V osmifinálovém utkání proti Victorii Azarenkové si při skluzu zvrtla kotník a okamžitě bylo jasné, že je zle. Plačící soupeřku přispěchala ošetřit a utěšit i Victoria Azarenková. Je neuvěřitelné, že Kasatkinové se skoro totožné zranění přihodilo na stejném turnaji a dokonce na stejném kurtu před třemi roky...

Hrál se zrovna tiebreak prvního setu. Azarenková trefila prasátko, po kterém míček spadl do koridoru pro servis. Kasatkinová viděla možnost, jak jej odehrát, a proto se rozběhla k síti. Po červeném podkladu se sklouzla tak, jak to už udělala tisíckrát v kariéře, tentokrát ale s devastujícími následky.

Při skluzu se jí kotník ošklivě zkroutil a Ruska upadla. V tu chvíli bylo jasné, že zápas nebude pokračovat.

Jako první za Kasatkinovou přispěchala její soupeřka, která jí začala pomáhat. Azarenková své plačící protihráčce donesla led a ručníkem ji otírala. Především se ji ale snažila utišit.

Během ošetřování od turnajového lékaře s Kasatkinovou nadále mluvila a nakonec před svým odchodem ji políbila na čelo. Byť se Ruska postupně začala tvářit statečně, stále prožívala muka, kvůli kterým nemohla přestat plakat.

A není se čemu divit. Nejde ani tak o zranění samotné, jako i o neskutečnou smůlu. Turnaj v Římě je totiž pro ni prokletý. Podobné zranění, na stejném turnaji a dokonce na stejném kurtu, si prožila v roce 2017. Tehdy ještě odehrála pár výměn, ale nakonec musela zápas s Barborou Strýcovou skrečovat.

Před třemi lety vše dopadlo v rámci možností dobře. Během 14 dní se dokázala připravit na French Open, kde dokráčela do třetího kola. A nelze, než si přát, aby se třiadvacetiletá sympatická Ruska dala rychle dohromady i letos.