VIDEO: Inspirace od Federera? Strýcová v Římě vykouzlila specialitu na returnu

- Marek Bartošík

Utkání Karolíny Plíškové a Barbory Strýcové nabízí vždy jak souboj rozdílných herních stylů, tak rozdílných temperamentů. Na prestižním turnaji v Římě se popáté ze šesti vzájemných střetnutí na okruhu radovala světová čtyřka Plíšková (6:3, 6:3). Přemožená Strýcová ale předvedla slušný výkon, který navíc okořenila jednou parádou na returnu à la Roger Federer.

Standardní snahou při returnu druhého podání je soupeřku zatlačit dlouhým míčem, případně využít vhodný úhel k otevření dvorce. Barbora Strýcová však zvolila zkraje zápasu proti krajance Karolíně Plíškové o dost originálnější variantu.

Na kvalitní druhé podání Plíškové ve čtvrtém gemu vstoupila hluboko do kurtu a zahrála skvělý vítězný kraťas přímo z returnu. Čtyřiatřicetiletou Češku vydařený kousek evidentně pobavil, vstříc dalšímu fiftýnu se totiž vydala s úsměvem.

Vítězka loňské wimbledonské čtyřhry svým technicky náročným kouskem připomněla Rogera Federera, který je v krátkých úderech z returnu mistrem. Své o tom ví Juan Martín del Potro, Andy Murray, Milos Raonic nebo třeba Grigor Dimitrov (do vyhledávání na YouTube stačí zadat klíčová slova „federer drop shot return“).