WTA

Derby pro Plíškovou. Obhájkyně titulu odmítla vzdor Strýcové

- Radek Štohl

Pikantní duel přinesl závěr středečního večera v Římě. Karolína Plíšková ve druhém kole ženské dvouhry hrála proti Barboře Strýcové, kterou za hodinu a čtvrt porazila dvakrát 6:3. Plíšková zkušenější protihráčku přehrála popáté na okruhu, jednou s ní prohrála.

Obě tenistky toho po téměř půl roční pauze příliš nenahrály. Zatímco pro Strýcovou se jednalo o třetí duel (před zápasem 1:1), Plíškovou čekalo čtvrté utkání (1:2).

Úvodní napětí přišlo v pátém gemu. Plíšková si na returnu vypracovala dva brejkboly v řadě, přičemž hned první po forhendovém prohozu kros zužitkovala. Favoritka se k dalším dvěma šancím dostala v závěru sady, druhý setbol po více jak půl hodině hry proměnila.

Zkušenější Strýcová se poprvé na returnu připomněla ve třetím gemu druhého setu, ani jednu ze dvou shod ovšem nedovedla k brejkbolu. Plíšková naopak za stavu 3:2 získala třetí brejk v zápase a vykročila tak za vítězstvím. Strýcová se nevzdala, okamžitě vybojovala rebrejk. Její soupeřka ovšem podruhé v setu uspěla na returnu, což následně potvrdila při svém podání.

Obhájkyně titulu se o čtvrtfinále utká proti Anně Blinkovové.

WTA

Internazionali BNL d´Italia, Řím (ženy, ITA, 3 465 045 USD, antuka)
2. kolo dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (37.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (4.) 3:6, 3:6