Los Moneta Czech Open: Koláře čeká nasazená jednička, Veselý turnajovou dvojkou

- Jan Vojkůvka

Závěrečný český challenger, jehož kvalifikace začala v sobotu, zná los hlavní soutěže. Své soupeře se dozvěděli i čtyři čeští tenisté, kteří se v hlavní soutěži představí.

Nejhůře, jak mohl, dopadl Zdeněk Kolář. Čtvrtfinalista z Ostravy bude startovat v Prostějově na divokou kartu, ale pro první kolo vyfasoval nasazenou jedničku Pabla Andujara, který figuruje na 56. místě světa.

Na druhou stranu, Andujar je nerozehraný a bude mít za sebou cestu z New Yorku, kde vypadl v prvním kole s Bornou Čoričem. A zatímco od restartu sezony odehrál jen jeden zápas, Kolář jich má za sebou již 11, z nichž hned 8 vyhrál.

Roli turnajové dvojky bude plnit Jiří Veselý, který má zatím po restartu sezony na kontě dvě porážky. O první vítězství se utká s Bělorusem Iljou Ivaškou, jenž tento týden dokráčel v Ostravě do čtvrtfinále.

Hodně těžký los má, podobně jako Kolář, i Dalibor Svrčina, který v Ostravě dohrál v prvním kole. Sedmnáctiletý Čech narazí na nasazenou trojku Stefana Travagliu, jenž se vrací z US Open po vyřazení v úvodním utkání s Jordanem Thompsonem.

Posledním Čechem v hlavní soutěži je osmnáctiletý Jiří Lehečka. Toho čeká v prvním kole jeden z úspěšných kvalifikantů, kterým může být i Lukáš Rosol. V případném druhém kole by Lehečka mohl potkat turnajovou čtyřku Jaume Munara.

Los 1. kola dvouhry
Pablo Andujar (ESP)[1] – ZDENĚK KOLÁŘ [WC]
Daniel Elahi Galan (COL) – Lorenzo Giustino (ITA)
Jozef Kovalík (SVK) – Hjon Čong (KOR)
Cedrik-Marcel Stebe (GER) – Jevgenij Donskoj (RUS)[8]
Stefano Travaglia (ITA)[3] – DALIBOR SVRČINA [WC]
Yannick Maden (GER) – Aslan Karacev (RUS)
Alex Bolt (AUS) – Martin Kližan (SVK)
Steven Diez (CAN) – Pedro Martinez (ESP)[5]
Taro Daniel (JPN)[7] – Facundo Bagnis (ARG)
Kvalifikant – kvalifikant
JIŘÍ LEHEČKA [WC] – kvalifikant
Nikola Milojevič (SRB) – Jaume Munar (ESP)[4]
Kamil Majchrzak (POL)[6] – Tallon Griekspoor (NED)
Kimmer Coppejans (BEL) – Marc Polmans (AUS)
Henri Laaksonen (SUI) – kvalifikant
Ilja Ivaška (BLR) – JIŘÍ VESELÝ [2]