Těžký los? Už jsem zvyklá, smála se Muchová po skalpu legendy a zdravila se s herečkou

- Jakub Slunečko, Filip Lefenda

Skvělý vstup do letošního ročníku US Open má za sebou Karolína Muchová. Čtyřiadvacetiletá Češka zdolala v souboji úvodního kola 6:3 a 7:5 domácí legendu Venus Williamsovou, která na turnaji startovala už po dvaadvacáté, vůbec poprvé ale vypadla v první rundě. „Držela jsem se blízko a konec se mi podařil otočit,“ libovala si po obratu z 3:5 Češka, jež v dalším kole narazí na Rusku Kalinskou.

Porazila jste ve dvou setech dvojnásobnou turnajovou šampionku a postoupila do druhého kola US Open. Jak své vystoupení hodnotíte?
Začala jsem docela dobře, dařilo se mi returnovat její servis. Nejtěžší bylo zvyknout si na rychlost, Venus hraje fakt dost rychle a bylo to takové bez rytmu. Dala jeden winner a já se nedotkla balonu, potom třikrát zkazila. Těžko se chytal rytmus. První set jsem odehrála dobře, pak to šlo s mým soustředěním trošku dolů. Držela jsem se ale blízko a konec se mi podařil otočit.

Jaké bylo hrát takto prestižní zápas, navíc proti domácí hvězdě, na prázdném stadionu?
Bylo to zvláštní. Kdyby tam byly tisíce lidí, byla by atmosféra hezčí. A to i přesto, že by lidi nefandili mi. Je to ale pro každého stejné a musíme si na to zvyknout.

V hledišti ale byla třeba Serena, sestra vaší soupeřky…
Viděla jsem, že se kouká.

Nevystrašilo vás to trochu?
Ani ne. Snažila jsem se soustředit na tenis a držet se ve své bublině.

Po zápase vás přes obrazovku pozdravila australská herečka Rebel Wilsonová. Bylo to pro vás překvapení?
Věděla jsem, že se na zápas kouká. Bylo hezké, že ji s kurtem spojili. Pořadatelé se to snaží udělat zajímavější. Bylo příjemným zpestřením, že jsme se mohly pozdravit a virtuálně si zamávat.

Jak jste přijala obtížný los?
Pro první kolo je to jeden z těch těžších losů, už jen kvůli soupeřčině jménu. Vyhrála to tady. I když už to je pár let zpátky, pořád má zkušenosti a ví, co kde a jak. Byl to horší los, ale jsem zvyklá. Mívám přísnější losy, ale poprala jsem se s tím docela dobře.

Pozornost nepoutáte v posledních dnech pouze tenisem. Složila jste i písničku o životu v newyorské bublině. Jak k tomu došlo?
Občas se tady mezi tréninky nudíme. Přiletěla za mnou agentka a přivezla mi kytaru. Ze srandy jsme si řekly, že uděláme nějaký text. Jezdíme v autobusu dvě hodiny tam a zpátky a nemáme co dělat. Tak jsem napsala text. Zkusili jsme to ze srandy a z hecu to pak dali ven.

Písní už jste nazpívala dost…
Jestli jich tady bude víc, tak z toho možná bude album (smích). Ale ne, dělám si legraci. Běžně neskládám po večerech písničky. Zatím se soustředím na tenis.

Jak jste vnímala podporu digitálních fanoušků při výměnách stran?
Moc jsem to nevnímala. Viděla jsem to při zápasech předtím. Osobně se dívám spíše do svého boxu na kouče a agentku.

Bylo pro vás lepší, že se hrál zápas bez diváků? Jak už jste zmínila, na vaší straně by asi nebyli.
Těžko hodnotit, nejsou tady. Nebyli by asi na mojí straně, na druhou stranu dělají lidi atmosféru. Venus by se možná víc vyhecovala, ale mi to pomáhá také. Těžko hodnotit.

US Open, New York (ženy, USA, 21 650 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (26.) – Venus Williamsová (USA, 67.) 6:3, 7:5