RPM Prague Open: Rosol finále nevybojoval. Čeká ho posun žebříčkem

- Jan Vojkůvka

Pražský challenger se českého finalisty nedočkal. Lukáš Rosol předváděl v utkání s Tallonem Griekspoorem velmi dobrý tenis, nakonec se ale musel smířit s porážkou 4:6, 5:7.

Lukáš Rosol se do prvního finále od listopadu 2018 nepodívá. V semifinálovém utkání v Praze podlehl Nizozemci Tallonu Griekspoorovi 4:6, 5:7.

V prvním setu vedl 4:1, ale poté prohrál šest gemů v řadě a rázem prohrával 4:6, 0:1. Ve druhém setu měl Rosol horší vstup do dějství a prohrával 2:3 se ztrátou brejku. V dlouhé šesté hře ale dokázal rebrejkem srovnat a ještě zabojovat o třetí set. Klíčovým se ukázal jedenáctý gem, v němž Nizozemec znovu prorazil soupeři servis a duel dopodával.

Rosol se za semifinále posune ve světovém žebříčku na 167. místo. Nyní jej čeká cesta do Ostravy, kde bude hrát další ze série českých challengerů.

Karacev finalistou
První semifinále na challengeru v Praze proti sobě svedlo Rusa Aslana Karaceva a Kazacha Dmitrije Popka. V dlouhé třísetové bitve byl nakonec úspěšnější Karacev, který zvítězil 7:5, 4:6, 7:5.

Arends s Pelem slaví titul v deblu
Turnaj v Praze se už v sobotu dočkal i prvních vítězů. Na Spojích se ze zisku turnajového titulu ze čtyřhry radovala nizozemská dvojice Arends, Pel. Ve finále zdolali švédsko-portugalský pár Goranssona s Oliveirou 7:5, 7:6(5).

Semifinále dvouhry
Aslan Karacev (RUS, 194.) – Dmitrij Popko (KAZ, 178.) 7:5, 4:6, 7:5
Tallon Griekspoor (NED, 173.) – LUKÁŠ ROSOL (181.) 6:4, 7:5

Finále čtyřhry
Goransson (SWE), Oliveira (POR) – Arends, Pel (NED) 5:7, 6:7(5)


Galerie