Bouzková další výhru nepřidala. Přesto útočí na kariérní maximum

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Marie Bouzková na turnaji v New Yorku postup do čtvrtfinále nevybojovala. V osmifinále se proti favorizované Anett Kontaveitové nedokázala prosadit a prohrála dvakrát 3:6. I tak ale českou tenistku čeká posun žebříčkem WTA a útok na nové kariérní maximum.

Aktuálně 48. hráčka světa během generálky na US Open dokázala potvrdit solidní formu a připsala si dvě cenná vítězství, zejména to ze druhého kola proti své krajance Petře Kvitové. Třetí úspěch ale nakonec nepřidala.

Proti světové dvacítce Anett Kontaveitové předvedla v prvním setu velmi bojovný výkon, ale nepovedlo se jí zužitkovat šance na returnu. Mrzet ji mohou dva nevyužité brejkboly v sedmém gemu, po kterém v osmé hře přišla o podání. Zbraně sice nesložila a odvrátila vzápětí tři setboly, ale znovu nedokázala proměnit dva brejkboly a úvodní sadu tak nakonec prohrála.

Do druhé sady vstoupila česká hráčka naopak parádně a dostala se do vedení 2:0. V dalším průběhu utkání však další brejk nepřidala a Estonka postupně získala otěže druhého setu zpět do svých rukou. Sérií čtyř her v řadě vývoj dějství otočila a v samotné koncovce přidala ještě jeden brejk, kterým duel ukončila.

Dvaadvacetiletá Češka se i přes porážku bude znovu posouvat žebříčkem. V aktualizovaném pořadí dokonce atakuje kariérní maximum, když se usadila na 45. místě. Aby své nejlepší umístění na žebříčku WTA alespoň vyrovnala, mohou ji přeskočit dokonce dvě další hráčky.

Forma Bouzkové je před blížícím se US Open na vysoké úrovni. Potvrdila to už krátce po restartu sezony v americkém Lexingtonu, kde dokráčela do čtvrtfinále. Díky tomu také živí naději na to, že by se mohla při souhře okolností vejít na americkém grandslamu mezi nasazené hráčky.