Budou to dlouhé tři týdny, říká Vondroušová před vstupem do turnaje v New Yorku

- Jan Havlovic

Markétu Vondroušovou čeká v neděli vstup do turnaje Western & Southern Open v New Yorku, když se v prvním kole postaví Němce Siegemundové. Nasazené desítka odpovídala před úvodním duelu na otázky zástupců WTA. „Budou to tady dlouhé tři týdny, ale cítíme se tady bezpečně, což je dobře,“ pochválila Vondroušová práci pořadatelů.

Světová tenisová elita bude v příštích třech týdnech v “newyorské bublině” ve Flushing Meadows, kde se odehraje turnaj Western & Southern Open a následně také grandslamové US Open. 

Obou turnajů se zúčastní také Markéta Vondroušová, která je již pár dní v místě dění. „Budou to tady dlouhé tři týdny, ale cítíme se tady bezpečně, což je dobře,“ uvedla mladá Češka v rozhovoru pro WTA. 

Světová osmnáctka zavzpomínala také na období začínající pandemie v Evropě. „V Česku jsme měli zhruba tři týdny omezený režim, takže jsem skoro nehrála. Poté už jsem byla zpět na kurtech a trénovala jsem,“ přiblížila Vondroušová program v minulých měsících. „Pomalu jsem se do toho dostávala, během zhruba třech turnajů. Uvidíme, jaké to bude. Je skvělé být zase zpět,“ dodala. 

Vondroušová se představila na Tipsport Elite Trophy a také na Poháru přátelství v Bratislavě. Kromě toho se také zaměřila na trénink mimo kurt. „Zapracovala jsem i na fyzické přípravě, cítím se dobře,“ vzkazuje finalistka loňského Roland Garros před prvním zápasem v New Yorku.

Nasazená desítka má jasný plán. „Chci odehrát co nejvíce zápasů a už se těším na kurt,“ dodává závěrem Vondroušová. Zápas české reprezentantky s Němkou Siegemundovou je na programu v neděli od 18:30.