I.ČLTK Prague Open 2020: Wawrinka ovládl turnaj v Praze! Češi titul ze čtyřhry nezískali

- Redakce

Singlovou část challengeru I.ČLTK Prague Open 2020 ovládl dle očekávání první nasazený hráč turnaje Švýcar Stan Wawrinka! Trojnásobný grandslamový šampion si v sobotním finále poradil ve dvou setech s Rusem Karacevem a slaví první singlový turnajový vavřín po čtyřech letech. Ve finále čtyřhry se představili Zdeněk Kolář s Lukášem Rosolem, kteří prohráli s francouzskou dvojici Herbert, Rinderknech.

Rosol s Kolářem na titul nedosáhli
Challengerový turnaj na Štvanici se obejde bez českých vítězů. Finále čtyřhry ovládl francouzský debl Herbert, Rinderknech, který přehrál Lukáše Rosola se Zdeňkem Kolářem 6:3, 6:4.

Češi do zápasu vstoupili brejkem, posléze ale prohráli čtyři gemy v řadě. Ve druhém setu Rosol s Kolářem nezužitkovali brejkbol ze druhé hry, v pátém gemu odvrátili dva. Za stavu 4:4 potřetí v utkání přišli o servis. Herbert s Rinderknechem v následujícím gemu využili druhý mečbol.

Wawrinka ovládl turnaj v Praze
Stan Wawrinka (17.) slaví triumf na challengeru I. ČLTK Prague Open 2020! Trojnásobný grandslamový vítěz potvrdil roli nasazené jedničky, když ve finálovém klání porazila Rusa Ruslana Karaceva (263.) za necelé dvě hodiny po setech 7:6(2) a 6:4.

Švýcarská tenisová hvězda vyhrála v Praze celkem pět zápasů, ve čtyřech předchozích případech potřebovala vždy tři sety. Wawrinka byl ve finále stoprocentní při vlastním servisu, když pustil Karaceva k jedinému brejkbolu, ten navíc odvrátil. 

Wawrinka získal celkově sedmý singlový titul v kariéře na challengeru, ten dosud poslední na této úrovni získal v červnu 2010. Zatím poslední singlový vavřín získal pětatřicetiletý Švýcar před více než třemi lety na ATP turnaji v Ženevě. Wawrinka se posune v žebříčku o dvě pozice na patnáctou příčku.

Finále dvouhry
Stan Wawrinka (SUI, 17.) – Aslan Karacev (RUS, 263.) 7:6(2), 6:4

Finále čtyřhry
KOLÁŘ, ROSOL – Herbert, Rinderknech (oba FRA) 3:6, 4:6