Los turnaje v New Yorku: Plíšková nasazenou jedničkou, Kvitová může ve druhém kole narazit na krajanku

- Filip Lefenda

Společný turnaj ATP a WTA Western & Southern Open, jenž se letos kvůli hygienickým opatřením před šířícím se koronavirem neuskuteční v Cincinnati, nýbrž v New Yorku, zná svůj los.

Mužské části podniku kategorie Masters, jenž je generálkou před nadcházejícím US Open, se zúčastní sedm hráčů elitní desítky žebříčku. Na prvním podniku ATP po téměř půlroční koronavirové přestávce nebude chybět ani světová jednička Novak Djokovič, který zasáhne do hry ve druhém kole.

Kompletní los mužské dvouhry naleznete zde.

Z pohledu českého fanouška bude zajímavá především ženská část turnaje. Oproti mužům se akce zúčastní jen čtyři hráčky TOP 10. Nasazenou jedničkou podniku kategorie WTA Premier 5 bude světová trojka Karolína Plíšková.

Ta začne svou pouť ve druhém kole, kde ji čeká vítězka zápasu mezi Ruskou Kuděrmetovovou a Australankou Tomljanovicovou. Šestou nejvýše nasazenou účastnicí je pak Petra Kvitová, která může ve druhém kole narazit na krajanku Marii Bouzkovou. Ta ale bude muset nejprve zdolat kvalifikantku, na jejíž jméno si ještě musí počkat.

Soupeřky z kvalifikace čekají v prvním kole také Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou a Kateřinu Siniakovou.

Kompletní los ženské dvouhry naleznete zde.