Rád se porovnám s těmi nejlepšími, říká Vrbenský před životním duelem. Těším se, vzkazuje Wawrinka

- Jan Havlovic

Michaela Vrbenského čeká v pátek od 11:00 premiérový semifinálový duel na challengeru. A hned si zahraje proti trojnásobnému grandslamovému šampionovi Stanu Wawrinkovi. „Rád se porovnám s těmi nejlepšími,“ těší se Vrbenský na životní zápas. „Očekávám těžké utkání,” říká Wawrinka v rozhovoru pro Tenisový svět.

Dvacetiletý Vrbenský svedl ve čtvrtek tuhou třísetovou bitvu se Švédem Eliasem Ymerem, kterého udolal až 6:4 v rozhodující sadě. Část zápasu sledoval i Stan Wawrinka, který se přišel podívat na potenciálního soupeře pro semifinále. 

Vrbenský předváděl odvážný, ofenzivní tenis, což udělalo na světovou sedmnáctku dojem. „Sledoval jsem duel proti Ymerovi a Vrbenský hrál opravdu dobře, stabilně. Snažil se hrát agresivně, takže očekávám těžké utkání. Těším se,“ vzkazuje Wawrinka v rozhovoru pro Tenisový svět.

Pětatřicetiletého Wawrinku čeká duel s tenistou z nastupující generace. „V mém věku už hraji jen proti mladším hráčům. Je pěkné vidět, jak se mladší tenisté dostávají do popředí,“ říká trojnásobný grandslamový šampion před duelem s o patnáct let mladším Vrbenským.

Na duel s úspěšným švýcarským tenistou se těší i český mladík. „Vím, že má nejlepší bekhend na světě. Rád se porovnám s těmi nejlepšími a uvidím, jak to chodí u těch TOP hráčů,“ těší se aktuálně 402. hráč světového žebříčku.