US Open bude i bez Halepové. Nasazenou jedničkou Plíšková

- Jan Havlovic

Simona Halepová se rozhodla odhlásit z US Open a kvůli obavám z koronaviru do zámoří neodcestuje. Čerstvá šampiona Prague Open o tom informovala na sociální síti. „Vždy jsem říkala, že zdraví bude hlavním faktorem při mém rozhodování,“ uvedla světová dvojka. Newyorský grandslam tak přišel po Ashleigh Bartyové o další tenistku z čela ženského žebříčku. Nasazenou jedničkou letošního US Open by tak měla být Karolína Plíšková.

„Po důkladném zvážení všech faktorů a vzhledem k výjimečným okolnostem, ve kterých žijeme, jsem se rozhodla, že neodcestuji do New Yorku na US Open. Vždy jsem říkala, že zdraví bude hlavním faktorem při mém rozhodování,“ uvedla Simona Halepová na Twitteru. 

Světová dvojka kvůli obavám z koronaviru preferuje zůstat doma v Evropě a bude trénovat na další turnaje. „Vím, že USTA  a WTA pracují usilovně, aby uspořádali bezpečný grandslam. Přeji všem úspěšný turnaj,“ zakončila Halepová, která se na US Open za poslední tři roky nedostala přes druhé kolo.

Rozhodnutí rumunské tenistky považuje řada fanoušků za rozumné. „Zdraví a bezpečnost je na prvním místě. Dobré rozhodnutí, Simono,“ píší fanoušci v komentářích na Twitteru. 

Organizátoři US Open tak přišli o další tenistku z předních příček ženského tenisového žebříčku. Do New Yorku totiž neodcestuje ani aktuální světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová. Nasazenou jedničkou letošního US Open by měla být Karolína Plíšková. Kromě české tenisové jedničky plánuje cestu do zámoří také Petra Kvitová.