A zase ta Coco! Šestnáctiletá Gauffová si v Lexingtonu vyšlápla na světovou jedenáctku

- Marek Bartošík

Americký supertalent Coco Gauffová pokračuje tam, kde kvůli koronavirové přestávce skončila. Na domácím turnaji WTA v Lexingtonu porazila po Caroline Dolehideové i nasazenou dvojku Arynu Sabalenkovou, čímž si zajistila místo ve čtvrtfinále.

Coco Gauffová sbírá skalpy velkých jmen jeden za druhým. V osmifinále podniku Top Seed Open v Lexingtonu zaznamenala cenný triumf nad světovou jedenáctkou Arynou Sabalenkovou po setech 7:6(4), 4:6 a 6:4.

Utkání se natáhlo na dvě hodiny a 48 minut. Obě tenistky se v něm trápily na podání – Gauffová zahrála deset dvojchyb, Sabalenková dokonce čtrnáct! O osudu střetnutí se rozhodlo až v úplném závěru, když Američanka ukořistila poslední tři gemy.

„Myslela jsem si, že budu o dost více nervózní, ale nebylo to tak. V hlavě jsem si to nastavila tak, že si chci užít soutěžení. Bylo to lepší, než jsem čekala, protože tréninky minulý týden nebyly moc dobré. Od té doby jsem se určitě zlepšila,“ uvedla pro WTA spokojená vítězka.

Gauffová, jež si letos zahrála osmifinále Australian Open, už ve své dosavadní kariéře porazila Venus Williamsovou (dvakrát), Naomi Ósakaovou či Kiki Bertensovou. Nyní se může pyšnit i vítězstvím nad Arynou Sabalenkovou, která před koronavirovou pauzou ovládla prestižní turnaj v Dauhá.

Ve čtvrtfinále se mladá americká hvězda utká s Tunisankou Ons Džabúrovou (39.).

The Top Seed Open, Lexington (ženy, USA, 202 250 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Coco Gauffová (USA, 53.) – Aryna Sabalenková (BLR, 11.) [2] 7:6(4), 4:6, 6:4