Bouzková oplatila porážku Blinkovové a zajistila si místo ve čtvrtfinále

- Marek Bartošík

Marie Bouzková ve druhém kole turnaje WTA v americkém Lexingtonu přehrála Annu Blinkovovou za hodinu a 42 minut 6:4, 6:2 a postupuje do čtvrtfinále. Česká tenistka ve druhém setu odvracela za stavu 1:2 brejkbol, od té doby už byla suverénní. O místo v semifinále si zahraje s vítězkou utkání Magda Linetteová vs. Jennifer Bradyová.

Český ženský tenis má svou zástupkyni i na podniku v Lexingtonu. A Marie Bouzková tam zatím působí ve velkém stylu – tentokrát porazila Annu Blinkovovou ve dvou setech. Oplatila jí tak porážku z loňského září, kdy uhrála proti Rusce v Kantonu pouze čtyři hry.

Bouzková vstoupila do středečního utkání skvěle, v prvních čtyřech gemech ztratila jen čtyři fiftýny. Rychle si tak vypracovala vedení 4:0 a posléze 5:1. Blinkovová ovšem první sadu zdramatizovala, v desáté hře dokonce usilovala o brejkboly na 5:5. Česká tenistka však za nepříznivého stavu 15:30 trefila vítězný úder na lajnu a povzbudila se hlasitým zvoláním „Jedeme!“. Úvodní set poté dotáhla do vítězného konce.

Druhý set byl zpočátku vyrovnaný, agresivně hrající Blinkovová měla dokonce brejkbol na 3:1, svou šanci ale nevyužila. Udeřila tak houževnatá Bouzková, která získala celkem pět her v řadě a dokráčela k poměrně pohodlnému triumfu.

Dvaadvacetiletá Češka ve čtvrtfinále narazí na vítězku utkání Magda Linetteová (36.) vs. Jennifer Bradyová (49.).

The Top Seed Open, Lexington (ženy, USA, 202 250 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Anna Blinkovová (RUS, 61.) – MARIE BOUZKOVÁ (48.) 4:6, 2:6