Velká očekávání nemám, říká Siniaková. Ameriku zatím plánuje

- Marek Bartošík

Kateřina Siniaková je v posledních letech stálicí pražského turnaje WTA. Čtyřiadvacetiletá tenistka si z pěti startů připsala třikrát čtvrtfinále a po jednom semifinále a osmifinále. Na kvalitní výsledek cílí i v letošním odloženém ročníku. „Los je hratelný. Tréninky byly super. Mým cílem bude předvést na kurtu co nejlepší tenis,“ sdělila na tiskové konferenci před začátkem turnaje.

Devatenáct zápasů ve dvouhře a dva ve čtyřhře sehrála Kateřina Siniaková během vynuceného turnajového volna na domácích tenisových akcích. Zdá se tedy, že na začínající antukový podnik Prague Open je dostatečně připravena.

„Velká očekávání si ale dávat nechci. Půjdu zápas od zápasu,“ zmínila Siniaková, která v prvním kole narazí na Slovinku Tamaru Zidanšekovou (71. v žebříčku WTA).

Česká tenistka je ráda, že se okruh opatrnými krůčky rozbíhá právě v Praze. „Je super, že je to doma. Na turnaj se těším. Opatření jsou nová, zvykám si. Funguje to ale dobře,“ chválila organizátory někdejší světová jednatřicítka.

Čtvrtfinalistka posledních tří ročníků turnaje má podobně jako další účastnice akce velmi omezené možnosti, co mimo tréninky a zápasy dělat. „Je škoda, že nikam nemůžu jít. Musím být jenom na pokoji a sedět tam. Nějak to ale zvládnu,“ věří tenistka z Hradce Králové, jež si dlouhou chvíli zkrátí třeba četbou detektivky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

On court times ??

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Čec 30, 2020 v 3:17 PDT

Kromě pražského turnaje visí ve vzduchu i podniky konané ve Spojených státech, především US Open. Siniaková se zatím do New Yorku chystá, nicméně není to definitivní rozhodnutí.

„Ameriku plánuji. Uvidím, jak se to bude vyvíjet,“ nastínila. O její cestě za oceán bude možná rozhodovat i čtyřhra. V ní totiž nemůže počítat s tradiční parťačkou Barborou Krejčíkovou, která turnaje ve Spojených státech vynechá.

„O rozhodnutí Báry jsem věděla dopředu. Má na to samozřejmě právo. Je to škoda,“ shrnula Siniaková. „Náhradní spoluhráčku jsem už hledala, ale zatím o tom nechci mluvit,“ uzavřela.