WTA

Žádné balení ani létání. Život bez tenisu jsem si zkusila ráda, přiznává Martičová

- Marek Bartošík

Tenisoví profesionálové prožili v posledních měsících momenty, které je standardně čekají až po ukončení kariéry. Místo cest z turnaje na turnaj trávili čas ve svých domovech. Zatímco někteří už se nemohli jakékoliv formy soutěžení dočkat, zkušená Chorvatka Petra Martičová si domácí pohodu bez nutnosti neustálých přesunů užívala.

V italském Palermu se dnešním dnem naplno rozeběhla hlavní soutěž turnaje WTA. Stalo se tak poprvé po bezmála pěti měsících – tak dlouho totiž trvala pauza způsobená koronavirem.

Nasazenou jedničkou první akce ve značně upraveném kalendáři je Petra Martičová. Devětadvacetiletá Chorvatka se na zápasový adrenalin stejně jako její kolegyně těšila.

„Když jsem se doslechla, že se v Palermu a Praze bude na 100 procent hrát, byla jsem nadšená. Snažím se, abych si to tady užila. Neřeším výsledky ani jakékoliv cíle. Být zpět na kurtu je privilegium,“ řekla novinářům v Palermu Martičová.

Jakkoliv má ale světová patnáctka z opětovného turnajového zápolení radost, užít si dokázala i dlouhou pauzu bez ostrých utkání, v nichž by bojovala o body do žebříčku a finanční odměny.

„Poprvé jsem mohla být někým jiným než tenistkou. Na každého z nás to jednou čeká, takže je dobré si to vyzkoušet. Hodně jsem vařila. Nemusela jsem se balit ani létat. To jsou činnosti, které opravdu nesnáším. Mohla jsem prostě jen být,“ zmínila chorvatská hráčka, jež se na okruhu pohybuje od roku 2008.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

another day, another recipe! love trying out new things in the kitchen! ??️ #homecooking

Příspěvek sdílený Petra Martic (@thepetramartic),Kvě 31, 2020 v 7:22 PDT

Když už se blížil čas soutěžení a cestování, Martičová zvolila jasné priority pro plánování.

„Teď nezáleží na turnajích, ale na oblasti, kde se nacházíte. Evropa je blízko a je tady méně případů nakažených. Mám větší šanci, že zůstanu zdravá,“ uvědomuje si čtvrtfinalistka loňského Roland Garros.

Martičová zahájí své vystoupení v Palermu úterním zápasem proti Alison Van Uytvanckové. Představit by se měla i příští týden v Praze.