WTA

Kar. Plíšková v Palermu? Turnajový ředitel uvedl zásadní háček

- Radek Štohl

Startovní pole turnaje WTA v Palermu by mohlo spatřit tři Češky. Kromě Markéty Vondroušové a Kristýny Plíškové se pořadatelé dočkali žádosti o divokou kartu od Karolíny Plíškové, která se italského turnaje zúčastní v případě, že se neuskuteční US Open.

Do restartu sezóny zbývá pouhý týden. Již příští sobotu se totiž rozjede kvalifikace v italském Palermu, kde roli nejvýše nasazené tenistky bude plnit Simona Halepová. Rumunskou tenistku mimo jiné doplní členky TOP 20 Johanna Kontaová, Petra Martičová nebo Maria Sakkariová.

„Jména účastnic v hlavní soutěži jsou neuvěřitelná. V podstatě to vypadá, jako by se zde měl konat podnik kategorie Premier," radoval se z hvězdného obsazení turnajový ředitel Oliviero Palma.

„Zajisté je to pro nás velká čest, na druhou stranu cítíme obrovskou zodpovědnost. Po pauze jsme vůbec první, kteří budou pořádat oficiální turnaj. Potřebujeme si zažít všechna nově nastolená pravidla," připomněl Palma skutečnost, že si hráčky budou samy podávat ručníky, nebo že po konci zápasu se nebude konat tradiční podání rukou u sítě.

Na tuto akci by se mohla dostat také česká hvězda –⁠ Karolína Plíšková. Aktuálně třetí hráčka žebříčku dvouhry požádala o divokou kartu, aktuálně však čeká na vývoj událostí ve Spojených státech amerických, kde je na přelomu srpna a září naplánované US Open. 

„Pokud se s dostatečným předstihem nezruší, tak na začátku srpna odcestuje do New Yorku," prohlásil Palma, který kvůli cestovním restrikcím musí oželet start Světlany Kuzněcovové

Turnaj v Palermu se uskuteční od 3. do 9. srpna.