Lexington láká na hvězdná jména. Z Češek se představí Bouzková

- Marek Bartošík

Souběžně s antukovým turnajem WTA v Praze se v týdnu od 10. srpna uskuteční také akce v Lexingtonu, kde se bude hrát na tvrdém povrchu. Americkým pořadatelům se podařilo zajistit účast sester Williamsových, Aryny Sabalenkové či Garbine Muguruzaové. Jedinou přihlášenou českou tenistkou je dvaadvacetiletá Marie Bouzková.

Zbrusu nový ženský turnaj Top Seed Open v americkém Lexingtonu, který začne 10. srpna, se může pyšnit silným startovním polem, kde se to grandslamovými šampionkami jen hemží.

Nasazenou jedničkou akce kategorie WTA International by měla být světová devítka Serena Williamsová, majitelka 23 grandslamových trofejí ze dvouhry. Účast plánuje také její sestra Venus (67.), jež ale zatím vzhledem k velké konkurenci figuruje na místě první náhradnice pro hlavní soutěž.

V Lexingtonu si o podíl z celkové dotace 202 250 amerických dolarů zahrají také Aryna Sabalenková (11.), Johanna Kontaová (14.), dvojnásobné grandslamové vítězky Garbine Muguruzaová (16.) a Viktoria Azarenková (58.) či talentované Američanky Amanda Anisimová (28.) a Coco Gauffová (52.). Mezi účastnicemi je také šampionka US Open 2017 Sloane Stephensová (37.).

České barvy bude zastupovat světová sedmačtyřicítka Marie Bouzková. Sympatická tenistka by jistě ráda navázala na březnový turnaj v Monterrey, kde dokráčela až do finále. Že Bouzková umí překvapit favoritky i na severoamerických betonech, dokázala loni postupem do semifinále v Torontu.

Pořadatelé mají k dispozici ještě čtyři divoké karty. Je tedy možné, že se už tak atraktivní listina účastnic rozroste o další zajímavá jména. Ve hře je například start Kim Clijstersové, která září na amerických tenisových exhibicích.

Kompletní seznam účastnic naleznete zde.