Skvělá akce, lebedila si Bencicová po triumfu. V Praze si splnila tenisový sen

- Jan Havlovic

Belinda Bencicová byla hlavní hvězdou Růžového týmu během třetího dílu Tipsport Elite Trophy. Světové osmičce se na štvanickém stadionu dařilo a připsala si tři výhry. „S mými výkony jsem velmi spokojená. Jsem hlavně ráda, že jsem Báře nepokazila debl,“ smála se Bencicová, pro kterou byl debl po boku Barbory Strýcové splněným tenisovým snem.

Třiadvacetiletá Švýcarka ztratila ve dvou singlových zápasech dohromady jen šest gemů a Vondroušové s Martincové uštědřila kanára. Není tak divu, že osmá hráčka světa hodnotila své vystoupení v Praze velmi pozitivně. 

„Jsem velmi spokojená. Čekala jsem, že se budu na tvrdý povrch adaptovat déle, ale vyšlo to dobře. Jsem hlavně ráda, že jsem Báře nepokazila debl,“ povídala Bencicová po závěrečné čtyřhře, ve které uspěly po boku Barbory Strýcové nad párem Kr.Plíšková, Martincová po setech 3:6, 6:3 a 10:6.

Bencicová si v Praze splnila tenisový sen, když nastoupila do čtyřhry po boku Barbory Strýcové, jedné z nejlepších deblistek světa. „Bára má ty deblové vědomosti zcela jinde než já. První set jsem byla lehce ztracená. Musím zapracovat hlavně na volejích. Jsem ráda, že jsem si mohla s Bárou zahrát,“ pochvalovala si Švýcarka.

Tenistka se slovenskými kořeny nešetřila slovy chvály také na adresu pořadatelů Tipsport Elite Trophy. „Akce byla skvěle zorganizovaná, takže organizátorům patří velké poděkování, že nám dali možnost si takto zahrát i v těchto těžkých časech,“ poděkovala na dálku Bencicová, kterou čeká o víkendu další exhibiční turnaj ve Švýcarsku – Securitas Pro Cup.

Po exhibicích již přijdou na řadu ostré turnaje, první velkou akcí bude US Open. „Já počkám do poslední chvíle, jak se situace vyvine a poté se rozhodnu,“ zareagovala Bencicová na dotaz ohledně své účasti na grandslamu v New Yorku, který by se měl uskutečnit za striktních hygienických opatřeních.

Tenisový svět se rozdělil ohledně názoru na pořádání US Open na dva tábory. „Rozumím oběma stranám. Rozumím těm top hráčům, kteří si myslí, že to není dobré hrát za těchto podmínek. Chápu ale i tenisty, kteří jsou na rankingu o něco níže a potřebují hrát na tom turnaji,“ dodala závěrem Bencicová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Also I take our dresscode as an umbrella holder very seriously☂️?

Příspěvek sdílený Belinda Bencic (@belindabencic),Čec 20, 2020 v 1:02 PDT