Pomocná ruka z All England Clubu. Pro nás tenisty je to velká pomoc, děkuje na dálku Kolář

- Jan Havlovic

Organizátoři Wimbledonu se rozhodli finančně podpořit každého tenistu, který se měl na letošním travnatém grandslamu objevit. Finanční pomoc se týká i Zdeňka Koláře, aktuálně 228. hráče světového žebříčku. „Teď ty příjmy nejsou, takže pro nás tenisty z těchto pater je to velká pomoc,“ uvedl třiadvacetiletý český reprezentant.

Wimbledon rozdělí mezi tenisty v přepočtu 300 milionů českých korun. Zdeněk Kolář spadá do druhé kategorie, která obdrží 12 500 liber, jelikož by zasáhl do letošní wimbledonské kvalifikace. Kompletní rozdělení financí najdete ZDE.

„Četl jsem, že bychom měli něco dostat. Teď ty příjmy nejsou, takže pro nás tenisty z těchto pater je to velká pomoc,“ reagoval Kolář v rozhovoru pro Tenisový svět na chystanou finanční pomoc. 

Českému tenistovi z třetí stovky světového žebříčku by mělo na bankovní účet přijít zhruba 375 tisíc Kč. Kolář pomoc využije především pro cestování na turnaje. „Pokryje to hodně. Je to určité zabezpečení do dalších týdnů. Až se turnaje znovu rozběhnou, tak tenista má určitou jistotu a může cestovat na další turnaje a může investovat do přípravy,“ vysvětluje Kolář výhodu finanční rezervy. 

„Je to pojistka do budoucna. Člověk ví, že na tom účtě něco má. Každá pomoc od organizátorů některých turnajů je pro nás skvělou zprávou,“ dodává závěrem Kolář.

Pořadatelé londýnského Wimbledonu se nedostali vinou zrušení letošního ročníku do citelnější finanční ztráty. Organizátoři nejslavnějšího turnaje světa jsou proti pandemii pojištěni a obdrží od pojišťovny finanční odškodnění, které by se dle předběžných odhadů mělo pohybovat okolo 100 milionů liber.