Druhé finále v řadě! Kvitová si zahraje v Berlíně znovu o titul

- Jan Havlovic

Petra Kvitová vyzrála v Berlíně podruhé v řadě na Andreu Petkovicovou a v německé metropoli si zahraje znovu ve finále! Česká tenistka zvítězila v sobotní semifinálové partii po setech 3:6, 6:4 a 10:5. V nedělním finále se střetne s vítězkou souboje mezi Ukrajinkou Svitolinovou a Lotyškou Sevastovovou.

Kvitová se utkala s Petkovicovou v Berlíně již v pondělí. Na travnatém povrchu tehdy zvítězila česká tenistka hladce ve dvou setech. Sobotní duel se uskutečnil na tvrdém povrchu v hangáru na bývalém letišti Tempelhof. A na betonu byl česko-německý souboj o poznání vyrovnanější. 

Česká lvice sice vstoupila do duelu využitým brejkbolem, ale Petkovicová kontrovala čtyřmi gemy v řadě a vypracovala si klíčové vedení. Kvitová ještě odvrátila při vlastním servisu dva setboly, ale Němka následně ukončila první sadu při vlastním podání.

Vstup do druhého setu byl v podání Petry Kvitové znovu velmi dobrý, když se dostala do vedení 3:0. O výhodu brejku Češka sice v sedmé hře přišla, ale skvěle zvládnutou hrou za stavu 5:4 poslala zápas do supetiebreaku.

V klíčové fázi zápasu Kvitová v pátečním finále proti Elině Svitolinové neuspěla, tentokrát tomu bylo jinak. Kvitové vyšel vstup do supetiebreaku, když se dostala do vedení, které postupně navyšovala a dovedla zápas do vítězného konce.

Třicetiletá Češka si tak na akci Bett 1 Aces zahraje podruhé ve finále. V nedělním souboji o titul může znovu narazit na světovou pětku Elinu Svitolinovou, tu semifinále teprve čeká. Její soupeřkou bude Lotyška Sevastovová.