Skvělá Kvitová! Češka si v Německu zahraje o finále

- Radek Štohl

Petra Kvitová se na exhibičním turnaji v Berlíně dostala do semifinále dvouhry. Zkušená Češka ve svém úvodním zápase na travnatém povrchu přehrála Andreu Petkovičovou 6:4, 6:1, zásluhou čehož se v utkání o finále může těšit na Kiki Bertensovou.

Kvitová před pondělním zápasem nastoupila proti Petkovicové jedenáctkrát, pětkrát z kurtu odcházela s vítězstvím v zádech. Ačkoliv se šestá výhra nyní nezapíše do oficiálních statistik, tak rozhodně není bezpředmětná.

Úvod zápasu nabídl velmi dlouhý gem při servisu Češky, která úspěšně odvrátila dva brejkboly. Ve čtvrté hře naopak získala všechny míčky při podání soupeřky, o rychlý brejk však okamžitě přišla. Vítězku květnového turnaje O pohár prezidenta ČTS to nakonec mrzet nemuselo, po necelé tři čtvrtě hodině využila druhý setbol.

Začátek druhé sady patřil Kvitové. Během úvodních třech gemů ztratila jen dva fiftýny, za stavu 3:1 ke všemu odvrátila tři hrozby protihráčky. České tenistce se vzápětí počtvrté v zápase podařilo prolomit servis soupeřky, což potvrdila v následujícím gemu, ve kterém proměnila čtvrtý mečbol.

Pondělní výhra Češku vynesla do úterního semifinále, ve kterém se střetne se sedmou hráčkou světa Kiki Bertensovou. Tenistky se dosud utkaly šestkrát, vzájemná bilance je nerozhodná 3:3.