Kerberová nevěří v restart sezony. Odpískala i cestu do New Yorku

- Jan Vojkůvka

Plánovaný restart sezony, který se v prvních týdnech ponese zejména v duchu amerických turnajů s vrcholem na US Open, není podle Angelique Kerberové dobrý nápad. Trojnásobná grandslamová šampionka dokonce v uskutečnění tohoto restartu nevěří a vyřkla velmi nepříjemnou prognózu.

Americká tenisová asociace stále stojí za svým rozhodnutím, aby se letošní US Open konalo v původním termínu. A to i přes stále řádící pandemii koronaviru, která právě ve Spojených státech nabírá nadále na síle a postihla již 3,5 milionů obyvatel.

Nepříznivý vývoj pandemie ovlivňuje i Němku Kerberovou, jež přiznala, že cesta na US Open je to poslední, na co v těchto chvílích myslí.

„Nedokážu si to představit,“ podotkla. „Nemyslím si, že by někdo chtěl sednout do letadla a letět do New Yorku. V tuhle chvíli nikdo neví, co se stane a jak to bude.“

Cestou do New Yorku by Kerberová, dle svých slov, ohrozila nejen sebe, ale i vybraného člena svého týmu, což nechce. I proto se rozhodla, že cestovat do Spojených států je pro ni vyloučené. A to i v případě, že se skutečně bude hrát.

Sama totiž příliš nevěří tomu, že by se v Americe mohly turnaje pořádat. A dokonce pochybuje i nad tím, že by se sezona skutečně restartovala. „Kdo ví, třeba nebudeme tenis hrát i dva roky,“ řekla Kerberová. „Těžko říct. Přitom začít máme za tři týdny...“

Problémem, který ovšem tenisový svět rozděluje, jsou finanční poměry tenistů. Zatímco Kerberová si může vybírat, jestli se vůbec na turnaje do Severní Ameriky vydat, jiný pohled nabízí Australanka Daria Gavrilovová, která kvůli zranění nehrála od loňského US Open a americký grandslam nehodlá vynechat, i kvůli finanční situaci.

„Máme možnost volby, pro mě je ale důležité, abych si vydělala na živobytí,“ řekla. „Pro mě osobně je dobré vědět, že budu mít příležitost hrát a vydělávat, ale mám pocit, že hráči nechtějí udělat složitá rozhodnutí a možná by cítili úlevu, kdyby byl turnaj zrušen,“ zamyslela se nad osudem US Open.