Tipsport Elite Trophy: Růžový tým posiluje! Na Štvanici bude hrát bývalá pátá juniorka

- Radek Štohl

Růžový tým ve třetím kole Tipsport Elite Trophy dozná podstatných změn. Po Belindě Bencicové a Viktorii Kužmové se přidá také jeden z největších talentů světového tenisu Iga Swiateková. Na Štvanici se naopak nepředstaví kapitánka Petra Kvitová, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Jekatěrina Alexandrovová.

Úvodní dvě kola růžovému týmu výsledkově nevyšla, když s černým výběrem prohrál 4:7 a 6:7. Během následujících dvou střetnutí tak bude mít o motivaci bezesporu postaráno. Minimálně ve třetím kole si však tyto souboje budou pamatovat pouze dvě tenistky – Barbora Strýcová (nově určená kapitánka) a Linda Fruhvirtová. Ostatní hráčky na Štvanici z různých důvodů hrát nebudou.

Uprostřed týdne nejprve byly oznámeny náhrady v podobě Belindy Bencicové a Viktorie Kužmové, třetí novou členkou výběru je někdejší pátá hráčka juniorského žebříčku Iga Swiateková.

Devatenáctileté tenistce aktuálně náleží devětačtyřicátá pozice žebříčku dvouhry, během kariéry doposud dosáhla na dvě grandslamová osmifinále dvouhry a čtvrtfinále smíšené čtyřhry na letošním Australian Open. Na svůj úvodní titul ze dvouhry stále čeká.

Swiateková se českým fanouškům představila na loňském turnaji WTA v Praze, kde nejprve prošla tříkolovou kvalifikací. V hlavní soutěži poté Polka padla s pozdější finalistkou Karolínou Muchovou po setech 6:4, 1:6, 4:6.

O poslední účastníci v růžovém týmu teprve bude rozhodnuto. Černý výběr nadále zůstává ve složení Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Kristýna Plíšková, Tereza Martincová a Nikola Bartůňková.

Třetí kolo Tipsport Elite Trophy se uskuteční na tvrdém povrchu na pražské Štvanici.