Exhibice v Berlíně: Kvitová začne ve čtvrtfinále. Češku čeká bývalá světová devítka

- Radek Štohl

Exhibiční turnaj v Berlíně už poznal svůj los. V ženské části se představí také Petra Kvitová, která se o postup do semifinále střetne s někdejší světovou devítkou Andreou Petkovicovou. Druhou čtvrtfinálovou dvojici tvoří Anastasija Sevastovová a Julia Görgesová.

Pro aktuálně druhou nejlepší českou singlistku současnosti se bude v singlu jednat o třetí akci během přerušeného tenisového okruhu.

Na konci května se dvanáctá hráčka žebříčku dvouhry představila na turnaji O pohár prezidenta ČTS, kde během tří zápasů neztratila jediný set. Postupně si poradila s Barborou Krejčíkovou, Kateřinou Siniakovou a Karolínou Muchovou.

Následně se Kvitová vinou zdravotních problémů ukázala jen na jednom zápase Tipsport Elite Trophy, kde prohrála s Markétou Vondroušovou ve dvou sadách.

V závěru druhého červencového týdne se Češka přesunula do německého Berlína, kde v pondělí začíná exhibiční turnaj. Do něj vstoupí ve čtvrtfinále od 17:30 proti Němce Petkovicové.

O dva a půl roku mladší Kvitová na zkušenější protihráčku dosud narazila v jedenácti případech, z výhry se radovala pětkrát, dvakrát se tak přihodilo ve Fed Cupu.

Vítězka zápasu se ve středu utká se sedmou hráčkou žebříčku dvouhry Kiki Bertensovou, která byla nasazena přímo do semifinále. Účast mezi nejlepšími čtyřmi hráčkami turnaje má zajištěnou také Elina Svitolinová. Finálový zápas je na programu během pátečního dne.